Veronica wil met overname The Box op televisie terugkeren

De verenigingsraad van Veronica (VOO) heeft de bedrijfsleiding toestemming gegeven clipstation The Box te kopen. Via dit kanaal wil Veronica op de televisie terugkeren....

Van onze verslaggever

Of de overname slaagt of niet, voorzitter W. van der Meer de Walcheren van Veronica is al druk bezig de terugkeer van Veronica op tv te organiseren. 'We beginnen in januari met de voorbereiding voor de eerste tv-programma's. Als de overname van The Box doorgaat, komen die programma's in april op het scherm. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een uurtje per avond, om te beginnen. De rest van de programmering blijft voorlopig muziek. Dat uurtje breiden we dan langzaam uit.' Hij heeft al een 'adviseur-tv' ingehuurd: Paul Brinks, voormalig directeur bij Holland Media House.

Veronica voert ook oriënterende besprekingen met MTV, dat in Nederland twee zenders exploiteert: MTV en TMF. Waartoe dit gesprek moet leiden, daarover wil Van der Meer niet speculeren. 'Ook als we The Box overnemen, zouden we tot samenwerking kunnen komen.' Een groep van drie zenders met Veronica en MTV als aandeelhouders? 'Theoretisch is dat denkbaar.'

The Box is eigendom van het Amerikaanse concern Liberty Media, investeringsmaatschappij Janivo en Maarten van den Biggelaar, directeur van Quote Media. Van den Biggelaar liet deze week weten dat hij zeker dit jaar geen overeenstemming verwacht.

Na het vertrek van Veronica uit de Holland Media Groep (RTL4/5/Yorin) lonkte de voormalige zeezender aanvankelijk naar SBS. Op het vroegere kanaal van Fox8 wilden beide partijen een doorstart maken. Maar die besprekingen ketsten af en SBS doopte dat station vervolgens om in V8.

De VOO heeft al enige tijd geen tv-zender, maar wel een drukbezochte internetsite en een populair omroepblad. Zij is ook eigenaar van kabelradiostation Kink FM. Als de overname van de The Box doorgaat, is nog niet duidelijk hoe het station gaat heten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden