Veronica 'wil bij politie blijven'

Veronica (21) werd geronseld om in een seksclub te werken. Ze kwam in 1997 uit Sierra Leone. 'Mijn vader en broer waren dood, mijn moeder was vermist....

'In Nederland brachten ze mij naar een plek waar ik geld voor hen moest verdienen. De politie deed een inval in de club en zette mij gevangen. Na drie weken moest ik uit de cel, de straat op. In Rotterdam. Ik ging terug naar de club omdat er geen andere plaats was waar ik naartoe kon.

'Ik werd opnieuw gearresteerd en bleef twee weken in de cel. Toen moest ik er weer uit. Ik zei: ''Nee, ik kan niet terug op straat. Ik wil hier blijven, bij de politie''. Ik begon te huilen, maar ze zetten me eruit. Ik liep het bureau weer binnen en zei dat ik niet terug kon naar die club. De vrouw die thee rondbrengt bij de politie gaf me toen het adres van Rijsbergen, het asielzoekerscentrum bij Breda. Ze brachten me naar een kamp bij Nijmegen.

'Na twee weken ging ik naar Rijsbergen voor een gesprek met de IND. De beslissing was negatief. Ik zei: ''Ik ga hier niet weg, ik kan niet terug op straat''. Ik bleef nog twee dagen in Rijsbergen. Toen bracht een vrouw van Vluchtelingenwerk mij bij Gabbi.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.