Veronica voert verkennende gesprekken met SBS en HMG

AMSTERDAM Veronica gaat aftastende besprekingen voeren met de twee tv-concerns Holland Media Groep en SBS Nederland. Veronica's voorlopige topman Jan Bruins praat vandaag met directeur Fons van Westerloo van SBS, en dinsdag met directeur Dick van der Graaf van de Holland Media Groep....

Van onze verslaggever Gerard Reijn

Van Westerloo bevestigt de afspraak. Volgens hem gaat het om 'aftastende besprekingen', zonder vooropgezet doel. 'Ik ga er open in, heel relaxed. Ik ga vooral luisteren.'

Van Westerloo sprak anderhalf jaar geleden ook al met Veronica. Er was toen op een haar na een overeenkomst. SBS was bezig een derde net op te zetten, naast SBS 6 en Net 5. Die zender (die nu V8 heet) zou Veronica gaan heten. Het blad Veronica, een zeer winstgevende uitgave, zou voor de helft in handen van SBS-aandeelhouder De Telegraaf komen. Deze deal werd tot groot ongenoegen van Van Westerloo getorpedeerd door de ledenraad van Veronica.

Veronica heeft ook een verleden met HMG (RTL4 en 5, Yorin). De vereniging was aandeelhouder in HMG, maar trok zich er in 2000 uit terug. Twee maanden geleden begon Veronica met eigen tv-uitzendingen, maar de resultaten waren desastreus. Er kijken meestal maar een paar duizend mensen.

Twee weken geleden sneuvelde het bestuur van Veronica op het tv-debacle; de vereniging wordt nu door een interimbestuur geleid. Bert van der Veer, voormalig directeur van RTL 4, is inmiddels voor drie maanden ingehuurd om nog iets te redden van de tv-programmering. Er wordt al gewerkt aan nieuwe programma's. Zo begint Jan Douwe Kroeske in december met 2-Meter Sessies, en zullen oude uitzendingen van Countdown uit de kast worden gehaald.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden