Veronica en Wegener in digitale proeftuin

Veronica Digitaal Centrum, een dochter van het Veronica Blad, en uitgeverij Wegener beginnen op 1 maart een on line-dienst die beschouwd kan worden als een digitaal winkelcentrum....

Van onze verslaggever

HILVERSUM

De ondernemingen hebben dit woensdag bekend gemaakt. De eerste diensten zullen via Internet vanaf 10 december beschikbaar zijn onder de naam Veronica Interactive Plaza (VIP). In principe zal het VIP-domein op Internet informatie aanbieden, naast communicatiemogelijkheden (e-mail en discussieforums), transacties (winkelen, bestellen) en allerlei spelletjes.

Vooralsnog zal het aanbod beperkt zijn. Veronica zal vanaf december response-mogelijkheden aanbieden met de makers van radio, televisie en blad. Daarnaast komt er informatie over de omroep en haar activiteiten. Wegener zal in eerste instantie de inhoud van de jongerenkrant Primeur aanbieden, evenals de mogelijkheid de redactie per e-mail te benaderen. Op langere termijn voorziet de uitgever ook het aanbieden van gepersonaliseerde kranten. G. van Vliet, lid van de Raad van Bestuur van Wegener, sprak in dat verband van de ontwikkeling van de Digi Daily, een gepersonaliseerde online-krant.

VIP streeft ernaar om in de loop van het voorjaar ook een groot aantal commerciële bedrijven bij het winkelcentrum te betrekken. Volgens Van Vliet staat de winkelstraat momenteel nog 'in de steigers', concrete afspraken zijn er nog niet, al heeft een groot aantal bedrijven enthousiast gereageerd.

VIP is met alle Nederlandse Internet-aanbieders (computers die een directe toegang tot het net bieden) in gesprek om de toegankelijkheid van het Veronica-domein zo eenvoudig mogelijk te maken. Over twee jaar zullen beide bedrijven beslissen of het project levensvatbaar is. Hoeveel geld er met het project is gemoeid, willen de partners niet zeggen.

Het project begint op 10 december met de 'rechtstreekse uitzending' van beelden van de Veronica Mega Dance Experience, een feest in Utrecht waarvoor alle 23 duizend kaarten zijn verkocht. De beelden zullen via Internet worden verzonden.

VIP denkt met een aantal technische maatregelen te voorkomen dat Internet door deze uitzendingen overbelast raakt. Eerder veroorzaakte een demonstratie van deze video-mogelijkheden in een VPRO-programma opstoppingen in het netwerk.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden