Vermogenspositie verbeterd

De vermogenspositie van pensioenfondsen is in het derde kwartaal verder verbeterd. Het balanstotaal steeg van 458 miljard euro eind juni tot 467 miljard eind september....

Aan het eind van het eerste kwartaal van vorig jaar stond het gezamenlijke balanstotaal op 478 miljard euro. Daarna zette een gestage daling in tot een dieptepunt van 429 miljard eind maart van dit jaar. Met het koersherstel op de beurs is sindsdien ook het totale vermogen weer gestegen. De aandelenportefeuille van de pensioenfondsen is in het derde kwartaal met bijna 11 miljard euro gestegen, vooral dank zij een koerswinst van 7,6 miljard euro.

Ook de gezamenlijke verzekeraars zagen het balanstotaal stijgen van 293 miljard eind juni, tot 303 miljard eind september. Vorig jaar zaten verzekeraars nog op een dieptepunt van 284 miljard euro. Verzekeraars zagen vooral de waarde van hun obligatieportefeuille toenemen.

Het balanstotaal van de pensioenfondsen en verzekeraars samen steeg van 752 miljard euro aan het eind van het tweede kwartaal tot 770 miljard eind september.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden