Verkoop Slotervaart aan Loek Winter kan doorgaan

Loek Winter wordt definitief de nieuwe eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. Het beslag op de aandelen van het ziekenhuis, dat de verkoop blokkeerde, is vrijdag door de rechtbank in Haarlem opgeheven.

VAN ONZE VERSLAGGEVER PETER DE WAARD

AMSTERDAM - De familie van de dit jaar ontslagen directeur Erbudak had beslag laten leggen op de ziekenhuisaandelen om zekerheid te krijgen voor vergoeding van schade die zij zegt te lijden bij het doorgaan van de verkoop van het ziekenhuis aan Winter.

Winter had met grootaandeelhouder Delta Onroerend Goed van wijlen projectonwikkelaar Jan Schram overeenstemming bereikt over de overname van het ziekenhuis. Volgens de rechter is de mogelijke schade voor Erbudak en haar kinderen echter 'te ongewis om de beslagen te rechtvaardigen'. Hij achtte het besluit tot verkoop van de aandelen bovendien in het belang van de continuïteit van het Slotervaartziekenhuis. Huisbankier ING en zorgverzekeraar Achmea dreigden de geldkraan dichte draaien, waardoor een faillissement onafwenbaar zou zijn.

Erbudak voelde zich als minderheidsaandeelhouder benadeeld omdat Delta via een aandelenemissie een lening van vijf miljoen euro aan Slotervaart had omgezet in aandelen. De rechter vindt echter dat onvoldoende duidelijk is dat Erbudak en haar kinderen hierdoor schade hebben geleden.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden