Verkleed u eens als dier

Deze week: hoe de goden zich moeten hebben gevoeld toen ze seks met stervelingen hadden.

De ontvoering van Europa door François Boucher Beeld Wikimedia Commons via CC0
De ontvoering van Europa door François BoucherBeeld Wikimedia Commons via CC0

Mensen vinden het jammer dat ze geen dieren zijn. Ze vinden het ook jammer dat ze geen goden zijn. Mensen bevinden zich ergens tussen de goden en de dieren in, dat is een lastige positie. In de Griekse mythologie werden de goden regelmatig verliefd op stervelingen en daalden dan af naar de stervelingen om seks met hen te hebben. Sekstoerisme van de goden, heeft Coetzee dat genoemd.

Mensen kunnen ook verliefd worden op dieren. Soms hebben de stervelingen seks met de dieren, maar je mag niet zeggen dat ze 'afdalen' naar de dieren, want dan zou je je schuldig maken aan speciësisme. Bovendien is, althans in Nederland, seks met dieren verboden en zoals al diverse malen verkondigd heeft de Seksrabbijn respect voor de wet. Er zijn echter oplossingen.

Recentelijk liep de geliefde van de Seksrabbijn als een gigantisch huisdier door de kamer. Ze had een staart en snorharen. Eerst dacht hij met een tijger te maken hebben, maar het bleek om een poes te gaan. Voor de zekerheid vroeg hij nog: 'Waar heb je die staart gekocht?' Romantiek en erotiek kunnen goed samengaan met het uitwisselen van praktische informatie.

Het gigantische huisdier bleek bijzonder erotisch. De Seksrabbijn besefte dat hij liever een geliefde had met dan zonder staart, maar je kunt niet van een mens verwachten met een staart door het leven te gaan. We beweren dan wel open en tolerant te zijn in Nederland, maar aan mensen met staarten zijn we nog niet toe.

De seks met de als huisdier verklede mens was niet alleen vanwege de staart uitmuntend. Ook het spinnen en de snorharen droegen bij aan de opwinding. De Seksrabbijn dacht: zo moeten de goden zich hebben gevoeld toen ze seks hadden met stervelingen.

Huiswerk voor volgende week: vraag aan uw partner welk dier zij/hij het liefste zou willen zijn. Koop een kostuum van dat dier voor uw partner. In sommige gevallen zult u het kostuum zelf moeten naaien. Het kostuum van een mol of een regenworm zal immers niet in elke speelgoedwinkel verkrijgbaar zijn.

Heb seks met uw partner terwijl zij/hij het kostuum draagt.

Vraag ook eens aan een collega: 'Welk dier zou jij het liefste willen zijn?'

En als de collega dan zegt: 'Een kangoeroe', dan kunt u vervolgen met: 'En heeft die kangoeroe ook weleens seks?'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden