Verklaring Ottolien Lels

'Dit is voor mij een zeer pijnlijke confrontatie met het verleden', zo begint Ottolien Lels de verklaring over haar realtie met Klaas Bruinsma...

Ik bevestig de verklaring van Mabel Wisse Smit en in aansluiting daarop die van de heren Jochem Visser in de Volkskrant en Geurt Roos en Etienne U. in andere media. Ik herken de manier waarop zij haar contact met Bruinsma beschrijft. Mabel Wisse Smit had geen liefdesaffaire met Klaas Bruinsma. In de periode voorafgaande aan de dood van Klaas Bruinsma was ik de 'andere dame' over wie Visser spreekt.

Ik heb aan boord van de Neeltje Jacoba overnacht, alleen met Klaas Bruinsma en samen met anderen, onder wie ook Mabel Wisse Smit. Ik kan me Charlie da Silva niet herinneren, wel anderen in Bruinsma's omgeving.

Klaas Bruinsma probeerde mij zoveel mogelijk buiten zijn zakelijke activiteiten te houden. Pas na zijn overlijden werden die mij in hun volle omvang duidelijk. Alle feiten omtrent de relatie tussen Klaas Bruinsma en mijzelf, alsmede de mate waarin ik op de hoogte was van zijn activiteiten, zijn terug te vinden bij de politie van Amsterdam. Die heb ik hierover destijds benaderd. Mogelijk is mijn persoon ook terug te vinden in verslagen van het IRT-onderzoek naar Klaas Bruinsma.

Tot slot wil ik duidelijk maken dat ik niet twijfel aan de integriteit en de goede bedoelingen van Mabel Wisse Smit, die een vriendin van mij is. De weergave van de gebeurtenissen in het verleden is uiterst ongelukkig. Dit levert mijns insziens alleen maar verliezers op.

Ik hoop dat de media het recht op privacy van mij, mijn familie en mijn vrienden zullen respecteren.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden