Verjaardag op werk: feestje of nooduitgang?

De een komt met gebakjes of taart, de ander laat een rondje bier aanvoeren op de vrijdagse borrel, en er zijn er die het stil proberen te houden....

Hoe gaat dat bij u op het werk? Gaat u op uw afdeling regelmatig met de pet rond om een cadeau voor het feestvarken bijeen te schrapen? En wat koopt u dan? Een goed boek, of juist een geinig boekje?

Of is een collecte wat te omslachtig, en is er een feestpot waaruit wordt geput voor bruiloften, geboortes en verjaardagen? En betaalt iedereen daaraan evenveel mee? U Hoort Nog . . . verneemt graag hoe een verjaardag passend maar toch feestelijk op het werk gevierd kan worden, en beperkt u zich niet in het aantal cadeausuggesties. Verder noteren we graag tips om te voorkomen dat we een collega vergeten te feliciteren.

De redactie is ook benieuwd of er sprake is van feestgedruis. Gaat u na het werk een glaasje drinken, of kan dat zelfs aan het bureau of in de werkplaats? Of blijft het beperkt tot de standaard feestslingers die door een matineuze collega snel nog achter de plafondplaten worden gehaakt?

Hoe gaat dat op de praktijk, het kantoor, op school of in de dienstkring? Laat het horen via e-mail (werk@volkskrant.nl) of met de post: de Volkskrant, redactie economie, postbus 1002, 1000 BA Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden