Verdonk tekent contracten met Antillianengemeenten

De 21 gemeenten waar relatief veel Antillianen wonen, hebben woensdag convenanten gesloten om de komende jaren extra te investeren in kansarme Antillianen....

ANP

De betrokken gemeenten krijgen daarvoor van het rijk gezamenlijk 20 miljoen euro verdeeld over vier jaar. Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) ondertekende woensdag op het stadhuis in Rotterdam deze zogeheten bestuurlijke arrangementen. De gemeenten verbinden zich hiermee aan de doelstellingen uit een actieprogramma dat ze zelf hebben opgesteld.

De steden willen met extra maatregelen proberen te voorkomen dat Antilliaanse jongeren die niet goed meekomen in de Nederlandse samenleving afglijden. Velen verlaten school zonder diploma zodat ze moeilijk aan werk kunnen komen. Ook zijn veel jonge vrouwen alleenstaand moeder waardoor ze sociaal en economisch zwak staan.

De gemeenten zijn Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen, Rotterdam, Schiedam, Tilburg, Vlaardingen, Vlissingen, Zoetermeer en Zwolle. Hoewel er inmiddels 21 Antillianengemeenten zijn, houden ze in hun presentatie altijd vast aan de oorspronkelijke achttien.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden