Verdonk blijft weigeren Kamerzetel af te staan

DEN HAAG (ANP) - Rita Verdonk is niet van plan haar Kamerzetel op te geven. Ze zei dat maandagavond voorafgaande aan een gesprek met het hoofdbestuur van de VVD in het Haagse NH Hotel over de situatie die is ontstaan sinds de verwijdering van Verdonk uit de VVD-fractie.

Als reactie daarop heeft Verdonk eerder besloten als eenmansfractie in de Tweede Kamer verder te gaan maar bovendien ook lid van de VVD te blijven. Het VVD-bestuur vindt dat een onwenselijke situatie en wil dat ze haar Kamerzetel opgeeft.

Ondanks haar weigering zei Verdonk maandag te hopen dat het bestuur ,,met iets constructiefs'' komt. ,,Ik hoop dat we er positief uitkomen'', aldus Verdonk. De ledenvergadering van de VVD sprak enkele weken geleden uit dat Verdonk behouden moet blijven voor de partij, mits zij haar zetel afstaat.

Eerder leidde een gesprek tussen de VVD-ereleden Erica Terpstra, Frits Korthals Altes en Henk Vonhoff en Verdonk niet tot resultaat. Het VVD-bestuur bezint zich sinds enkele weken op de situatie. Een van de mogelijkheden is dat Verdonk geroyeerd wordt als lid van de VVD.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden