Verdien ik wel genoeg: technical manager: 5.857 euro

Iedere week beantwoordt de Volkskrant een beloningsvraag van een lezer in de rubriek Verdien ik wel genoeg. Deze week de vraag van een leidinggevende van een bedrijf in de technische dienstverlening. Voor een van hun medewerkers moet een nieuwe functie gecreëerd worden. Voor deze nieuwe functie technical manager is een medewerker aangesteld met een salaris van 5.857 euro per maand. Is dit marktconform?

Beeld Thinkstock

Dilemma
Een leidinggevende van een bedrijf dat valt onder de Metalektro cao heeft door een wijziging in de organisatie een nieuwe functie als technical manager beschikbaar. 'Deze manager moet advies geven over technisch hoogwaardige uitvoering, de aankoop van materialen en middelen, technisch moeilijke vraagstukken voor de opdrachtgever en engineering.'

Voor de nieuwe functie wil de leidinggevende iemand aanstellen die al vijftien jaar in dienst is. Die heeft nu een 40-urige werkweek met een bruto maandsalaris van 5.857 euro. Daarnaast krijgt hij een jaarlijkse winstdeling van 10 procent van het bruto maandsalaris, een leaseauto en een vaste onkostenvergoeding van 90 euro per maand. De leidinggevende wil het salaris van de medewerker niet verhogen, maar hij vraagt zich af of het salaris passend is voor de nieuwe functie.

Ron Peters, FNV Bondgenoten
U schrijft dat de naam van uw (nieuwe) functie Technical Manager is, maar wanneer ik naar de beschreven werkzaamheden kijk zie ik vooral een adviesfunctie. Op het gebied van hoogwaardige technische installaties in de petrochemie resp. (metaal)industrie. Ik veronderstel op grond van de summiere informatie dat uw (nieuwe) functie een stevig HBO-niveau op technisch gebied vereist, met flink wat ervaring. U heeft ook al de nodige ervaring. U valt onder de cao Metalektro voor het Hoger Personeel. Deze cao kent geen minimum salaristabel. Er zijn in de metalektro ondernemingen met een eigen salaristabel voor het hoger personeel, eventueel onderbouwd met functiewaardering.

Wij kennen een beperkt aantal van deze salaristabellen, gebaseerd op ISF-functiewaardering. Wat daarin opvalt is dat er sprake is van grote verschillen in de vaste beloning die in deze ondernemingen aan het HP betaald wordt. Tot 1500-1800 euro per maand verschil aan toe in de maximum beloning voor functies op HBO plus niveau. Met een beloning van 5857 euro per maand voor een 40-urige werkweek wordt u volgens deze salaristabellen zeker behoorlijk betaald voor een functie op het door mij ingeschatte HBO plus niveau. Ook wanneer ik in de chemische industrie (waar goed betaald wordt!) de beloning vergelijk voor functies van HBO plus niveau zit u met uw salaris waarschijnlijk goed. Bovendien kunt u er nog eens 10% winstdeling bovenop krijgen. U schrijft zelf dat u denkt dat dit salaris passend is voor uw nieuwe functie. Ik denk dus dat u daar gelijk in heeft.

Wanneer in uw bedrijf de functies voor het HP worden ingedeeld met functiewaardering kunt u uw werkgever vragen om uw nieuwe functie in te delen. Ook adviseer ik u om met uw werkgever afspraken te maken over de ontwikkeling van uw beloning wanneer uw nieuwe functie zich verder zou ontwikkelen, bijvoorbeeld in de richting van projectleiderschap.

Jacco van den Berg, directeur Van den Berg Training & Advies
Op basis van de summiere beschrijving van de werkzaamheden, trek ik de voorzichtig de conclusie dat het hier gaat om een specialistische en technisch hoogwaardige helpdeskfunctie. En wel op HTS+ niveau. Natuurlijk een functie met veel verantwoordelijkheden, een grote mate van zelfstandigheid en afbreukrisico. Maar dit alles is 'meer en hoger' bij functies als (leidinggevend) Projectleider, Controller, MT-lid, Productieleider, Bedrijfsleider, Commercieel directeur et cetera. Hogere management- en of commerciële functies dus.

Het salaris voor de persoon in kwestie oogt, nogmaals de beschrijving van de werkzaamheden is mager, te hoog. Zeker omdat er ook nog sprake is een winstdeling van 10 % jaarsalaris, een lease auto en onkostenvergoedingen. Bij een dergelijke functie past een CAO indeling in functiegroep 11 (kleinmetaal) of K (grootmetaal). En dan ligt een marktconforme uitbetaling tussen € 4.000,- - € 4.500,- bruto per maand.

Mijn advies is deze functie te laten beschrijven en waarderen. Het is een open deur, maar beschrijf en waardeer in dit proces de functie, niet de betreffende medewerker . Zou het niet zo kunnen zijn dat het huidige salaris van de medewerker niet passend is voor de functie, maar te hoog? Als er dan toch voor wordt gekozen de medewerker deze functie uit te laten voeren, is mijn advies afspraken te maken over (toekomstige) salarisaanspraken. Ook kan het oor te luister worden gelegd bij collegabedrijven (benchmarken) of bracheorganisaties als Kivi Niria of Vereniging van duurzaam onderhoud geraadpleegd worden.

Hans van der Spek, adviseur Berenschot
In principe is een beloningsniveau niet primair gekoppeld aan de persoon, maar gerelateerd aan (zwaarte van)de functie. Je geeft aan dat het bedrijf waarvoor je werkt onder de cao Metalektro valt en de functie in de categorie Hoger Personeel. In de cao zijn tal van afspraken gemaakt en één daarvan is dat werkgevers in beginsel gebruik maken van een systeem van functieclassificatie voor de rangordebepaling van functies. Vervolgens zijn in de cao groepsgrenzen vastgelegd om een koppeling te leggen tussen de functiezwaarte en de salarisschalen.

De meest passend aanpak om een goede indicatie van het beloningsniveau voor de nieuwe functie te krijgen is dan ook om een daartoe gekwalificeerde organisatie de zwaarte van de functie in kaart te laten brengen en op basis daarvan een oordeel te vormen omtrent het geëigende beloningsniveau. Dat geldt overigens niet alleen maar voor die organisaties / functies die onder een cao vallen.

Verdien jij wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies en beantwoordt al je beloningsvragen. Mail naar banen@volkskrant.nl en wij sturen je een vragenlijst. Na het invullen van deze lijst zal onze panel van experts zich over je vraag buigen. Het salarisadvies komt geanonimiseerd op zowel vkbanen.nl als in de Volkskrant.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden