Verdien ik wel genoeg: Meer salaris? Dat zit er in deze functie niet in

Iedere week beantwoordt de Volkskrant een beloningsvraag van een lezer in de rubriek Verdien ik wel genoeg. Deze week de 45-jarige Job, teamleider in een laboratorium. Goede beoordelingen worden volgens hem niet beloond met een hoger salaris. Wat kan hij dan wel doen om door te groeien in salaris?

© Thinkstock

Dilemma
Job (45) is meewerkend voorman in een laboratorium bij een bedrijf in de defensie-industrie, waar hij een team van vier man aanstuurt. Zijn werkzaamheden bestaan uit het opstellen van testprogramma's, calculaties en offertes. Daarnaast heeft hij de dagelijkse leiding over het laboratorium. Na zes jaar in deze functie kan Job niet verder groeien in salaris. Met 5.400 euro bruto per maand, een telefoon van de zaak en een onkostenvergoeding van veertig euro heeft Job het gevoel vast te zitten. Tijdens beoordelingsgesprekken toont zijn baas zich tevreden, maar waardering wordt bij het bedrijf waar Job werkt niet gerelateerd aan de beloning. Onder welke cao Jobs functie valt weet hij niet. Daar heeft hij zich nooit in verdiept.

Jouw keuze
'In Nederland kiezen organisaties om moverende redenen ervoor om goede prestaties via beoordelingen niet automatisch met extra beloningen te waarderen. Dat is hun keuze en daar moeten medewerkers het maar mee doen. En als hen dat niet bevalt, kunnen zij voor een andere werkgever kiezen. Jouw werkgever behoort tot deze categorie.

'Je zegt geen idee te hebben hoe jouw salaris is ingeschaald en stelt niet verder te kunnen groeien. Niet uit te sluiten is, is dat dit komt omdat jij aan het einde van jouw loonschaal bent aanbeland. Het is blijkbaar jouw keuze om dit niet uit te zoeken. Als dat namelijk het geval is en je kiest er voor te blijven zitten waar je zit, dan zal jouw salaris tot je 67ste 'slechts' met de inflatiecorrectie groeien. Salarissprongen zitten er dan niet in. Maar dat is dan de consequentie van jouw keuze om niet via de eigen professionele- en persoonlijke ontwikkeling de kansen om voor een zwaardere functie in aanmerking te komen, te vergroten.

'Wat betreft jouw salarisvraag lijkt het mij dat je als 'meewerkend' voorman in een taakgerichte omgeving een marktconform salaris ontvangt. Naar mijn inschatting ben je namelijk vooral uitvoerend en minder vernieuwend bezig. In een commerciële organisatie zou je wellicht iets meer verdienen. Mijn advies uit te zoeken in welke salarisschaal je zit en of je binnen de organisatie in een andere functie nog een salarissprong kan maken. Maar ja, dat moet je wel allemaal willen.'

Jacco van den Berg, directeur Van den Berg Training & Advies

Ruim boven ondergrens
'Je geeft aan dat je als meewerkend voorman de dagelijkse processen binnen het beproevingslaboratorium leidt. Het gaat dan met name over het selecteren en aanpassen van een hoeveelheid standaard-beproevingen die worden uitgevoerd op steeds wisselende, nieuwe producten van zowel het eigen bedrijf als van externen. Je hebt daarin wel een vakinhoudelijk sturende rol, maar mijn indruk is dat je werk toch vooral uitvoerend en toepassend van karakter is. Je hebt een leidende rol in het opstellen van de testspecificaties, maar bent uiteindelijk niet verantwoordelijk voor het onderzoeksbeleid van het laboratorium. Ook ben je formeel geen leidinggevende over je collega's. Je functie staat duidelijk onder die van manager.

'Als ik dan naar je huidige salaris kijk, dan is mijn indruk dat je met jouw opleidingsniveau heel redelijk betaald wordt. In vergelijking met een aantal andere bedrijven in de sector ligt je salaris mogelijk aan de bovenkant van de markt. Overigens is het zo dat bedrijven onder deze cao wel vrijheid hebben in hun beloningsbeleid. De cao stelt alleen een ondergrens en daar zit je ruim boven.

'Je geeft aan dat de mogelijkheden om binnen je huidige functie naar een hogere salarisgroep te gaan beperkt zijn. Dit kan samenhangen met het feit dat andere teamleiders in het bedrijf ook in jouw schaal zitten. Een bedrijf let vaak ook op beloningsverhoudingen tussen vergelijkbare functies. Dat speelt mogelijk een rol in de onderhandelingen met je manager. Als je echt grote stappen wilt maken of zelf de markt zou willen verkennen kan het geen kwaad om eens om je heen te kijken.'

Peter van der Eijk, beleidsmedewerker CNV Vakmensen

Leg jezelf erbij neer
'Op basis van je verhaal concludeer ik dat je salaris van 5.400 euro bruto per maand marktconform en vermoedelijk zelfs boven marktconform is. Van invloed op het salaris van een teamleider zijn de grootte van het team en het karakter van de werkzaamheden van de teamleden. Zijn de activiteiten in het lab eenvoudig of specialistisch van aard? En in hoeverre zijn deze bepalend voor het resultaat van de organisatie? In jouw geval gaat het om een relatief klein team (4 personen) met hoogstwaarschijnlijk specialistische werkzaamheden.

'Daarnaast is het karakter van de functie van belang. Teamleiders sturen de dagelijkse gang van zaken in het team aan, dragen zorg voor werkverdeling en zien toe op de voortgang van het werk. In veel gevallen is een manager of afdelingshoofd eindverantwoordelijk voor de personele zaken zoals beoordeling, aanname en ontslag. Je vervult de rol van 'meewerkend voorman', wat betekent dat je naast de leidinggevende taken ook zelf de werkzaamheden in het laboratorium verricht.

'Aangezien je het maximum van de salarisschaal hebt bereikt zit er waarschijnlijk niet veel anders op dan jezelf in jouw huidige functie neer te leggen bij dit salaris. Een gesprek met je leidinggevende over jouw ambities, talenten en ontwikkeling werpt in dit geval waarschijnlijk meer vruchten af dan over geld.'

Maartje Elderhuis, adviseur Berenschot

Verdien jij wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies en beantwoordt al je beloningsvragen. Mail naar banen@volkskrant.nl en wij sturen je een vragenlijst. Na het invullen van deze lijst zal onze panel van experts zich over je vraag buigen. Het advies komt geanonimiseerd op zowel vkbanen.nl als in de Volkskrant.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden