Verdien ik wel genoeg: 'Laat je baas de telefoon zelf maar opnemen'

Elke week behandelen drie beloningsexperts in de Volkskrant een salarisvraag van een lezer. Vandaag Michiel (30), die een contract met minder uren moet accepteren. Kan dat zomaar?

© ANP

Dilemma
Michiel (30) is sinds tweeënhalf jaar 'het schaap met vijf poten' in een kleine uitgeverij. Hij verzorgt onder meer de facturering, verzamelt het advertentiemateriaal en helpt de opmaakafdeling. 'In alle drukte neem ik ook vaak als eerste de telefoon op', schrijft Michiel, die naast zijn baan nog een eigen bedrijfje voor vormgeving en communicatie runt. Na drie tijdelijke contracten te hebben gehad kreeg Michiel onlangs een vast contract aangeboden. Alleen voor slechts 24 in plaats van 32 uur per week. De baas voert aan dat het crisistijd is met minder opdrachten en dat het werk ook in minder tijd kan worden gedaan. Hij stelt voor om na een half jaar te evalueren. Extra gewerkte uren mag Michiel dan als zzp'er factureren. Mag dit allemaal zomaar?

Advies
Michiel heeft alle reden boos te zijn, zegt Jacco van den Berg, directeur van het gelijknamige adviesbureau. Niet alleen is zijn salaris '200 à 300 euro te laag'; ook het voorstel van zijn baas deugt niet. 'Je werkhouding is prima, maar er kan ook misbruik van worden gemaakt en dan word je tot afvoerputje van het bedrijf gemaakt.'

De term 'misbruik' is hier op zijn plaats, want volgens Rutger Verbeet van Berenschot heeft Michiel wettelijk recht op een contract van 32 uur. Volgens de wet moet het oude tijdelijke contract één op één worden overgezet in een vast contract, als dit zonder onderbreking de vierde verbintenis is in drie jaar tijd. Michiels baas kan proberen om het contract te laten ontbinden, maar daarvoor moet hij goede bedrijfseconomische argumenten hebben. Dat is niet een-twee-drie gedaan.

Omgekeerd kan Michiel volgens Ron Peters van FNV Bondgenoten ook naar de rechter stappen (op grond van artikel 610b uit het Burgerlijk Wetboek), omdat hij vermoedt dat er geen goede redenen zijn voor de urenvermindering. Structurele overuren moeten sowieso worden betaald, stelt Peters. Michiel kan hiervoor zelf belasting afdragen, maar het is ook mogelijk dat zijn baas maandelijks de belasting inhoudt op het gefactureerde bedrag.

Van den Berg raadt een stappenplan aan. Michiel tekent het contract maar spreekt af dat meteen na het eerste kwartaal wordt geëvalueerd. Ook eist Michiel dat hij voor andere bedrijven mag werken, als werknemer of als freelancer. In de eerste drie maanden verzamelt Michiel bewijs dat 24 uur per week niet voldoende is. Werk wat hij niet aankan, schuift hij door naar zijn baas. 'Laat hém vanaf 2 januari de telefoon maar opnemen', adviseert Van den Berg. Daarna kan Michiel alsnog om een contract voor meer uren vragen. Weigert zijn baas, dan is het tijd om rustig uit te kijken naar een nieuwe baan. 'U heeft inmiddels geleerd nee te zeggen en uw grenzen te bewaken en zo geïnvesteerd in uw eigen ontwikkeling.'

Verdien ik wel genoeg?
Heb je ook het idee dat je te weinig verdient of dat je recht zou hebben op een bonus, een leaseauto of een telefoon? VKbanen geeft advies en beantwoordt al je beloningsvragen. Mail naar banen@volkskrant.nl en wij sturen je een vragenlijst. Na het invullen van deze lijst zal onze panel van experts zich over je vraag buigen. Het advies komt geanonimiseerd op zowel vkbanen.nl als in de Volkskrant.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden