Verdachte gepakt van moord op echtpaar

De politie heeft een verdachte aangehouden inzake de moord op een bejaard echtpaar in Hoogkerk. De man is opgespoord binnen een etmaal na de vondst van de lichamen van de man en vrouw in het Hoendiep, vlakbij de stad Groningen.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER ANA VAN ES

GRONINGEN - Het echtpaar, hij 70 en zij 68 jaar oud, had maandag een afspraak met een potentiële koper voor hun plezierboot, op de vaste ligplaats van die boot aan het Hoendiep in het dorp Hoogkerk. Van die ontmoeting zijn ze nooit teruggekeerd.

Dinsdag ontdekte de politie hun lichamen enkele kilometers verderop in het Hoendiep, aan de stadsgrens van Groningen. Op de boot werden sporen van een misdrijf aangetroffen.

De verdachte is opgespoord dankzij tientallen getuigenverklaringen van passanten en woonbootbewoners aan het Hoendiep. 'Heel veel mensen hadden iets gezien', zegt een politiewoordvoerder. 'Maandagmiddag zagen ze de boot nog varen. Die gast achter het stuur kan niet varen, zeiden ze letterlijk. Er zat een gek achter het stuur, zeiden ze ook.'

De verdachte, die door de politie als 'zeer serieus' wordt bestempeld, is vaker met justitie in aanraking geweest. Zijn identiteit was vanaf maandagavond bekend. Dinsdagochtend is hij op straat in Groningen aangehouden. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.'

Volgens de politie gaat het echter niet om een dakloze. 'Het is geen zwerver zoals je je een zwerver voorstelt. Hij is niet iemand die onder een doos ligt, die een fles jenever heeft, die er onverzorgd uitziet', zegt de politiewoordvoerder.

Geen bekentenis

Momenteel wordt de man verhoord. Hij heeft nog geen bekentenis afgelegd. De politie wil niet zeggen of deze verdachte ook de potentiële koper is met wie het echtpaar afgelopen maand had afgesproken, vermoedelijk via internetsite Marktplaats. Hun telefoon en computer wordt nog geanalyseerd. 'Over een motief tasten wij in het duister.'

Uit de boot, de auto van het echtpaar en de handtas van de vermoorde vrouw is niets weggenomen. Op dit moment is er 'geen aanwijzing' voor een scenario dat de verdachte de boot heeft gekraakt om op te slapen en vervolgens door het echtpaar is betrapt.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden