Verborgen kluis ontdekt in villa drugsbaron Escobar

Bij de sloop van een villa in de Amerikaanse staat Florida is een verborgen kluis ontdekt. Gewicht? 600 kilogram. De inhoud? Die is nog onbekend. Maar gegeven het feit dat de villa ooit toebehoorde aan wijlen Pablo Escobar, de puissant rijke drugsbaron uit Colombia, zijn de verwachtingen torenhoog, aldus de BBC.

Redactie
Sloopwerkzaamheden bij de villa. Beeld epa
Sloopwerkzaamheden bij de villa.Beeld epa

Een bouwvakker trof de kluis aan bij het neerhalen van een van de laatste muren die nog overeind stond van het huis. De kluis bleek verstopt te zitten in de fundering.

De nieuwe eigenaren van de villa zeiden het gebouw te slopen om een einde te maken aan een beruchte geschiedenis in Florida, de staat waar het drugsimperium van Escobar als eerste voet aan Amerikaanse grond kreeg. 'Het is opwindend om het huis van de Duivel te zien verdwijnen, recht voor onze ogen', aldus een van de nieuwe eigenaren tegen de BBC. In plaats voor het duivelshuis willen ze een nieuw huis bouwen, hier op 'een van de beste stukjes land in Miami Beach'.

Maar niet voordat professionele schatjagers eerst de brokstukken van de gesloopte villa hebben doorzocht. Die hadden de nieuwe eigenaren welbewust ingehuurd. Escobar, tijdens zijn leven aan van de rijkste mensen op aarde, stond er namelijk om bekend ontzaggelijke hoeveelheden briefgeld en edelstenen te bewaren in zijn woningen.

De gevonden kluis. Beeld ap
De gevonden kluis.Beeld ap

Heilige graal

Het koppel zegt het huis te hebben gekocht zonder kennis van zijn geschiedenis. Zodra ze vernomen hadden dat de villa ooit had toebehoord aan Escobar, besloten ze een documentaire over de sloop van het roze gebouw te maken en de zoektocht naar eventuele verborgen schatten. De vondst van de metalen kluis noemden ze een 'heilige graal'. Het koppel gaat nu proberen de kluis open te breken.

Escobar is een van beruchtste drugsbarons ooit. Met zijn Medellín-kartel bouwde hij een drugsimperium op dat miljarden omzette. Uiteindelijk werd hij doodgeschoten door politieagenten. Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van een Netflix-serie over het leven van Escobar, genaamd Narcos.

Eigenaar bij de villa. Beeld afp
Eigenaar bij de villa.Beeld afp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden