Verbond van ex-kindsterren die elkaar vinden in volwassenheid

Hoe Macauley Culkin zijn heil zocht bij het ex-kindsterrenverbond en Estelle Cruijff en Ruud Gullit elkaar dapper ontwijken.

Aaf Brandt Corstius
null Beeld de Volkskrant
Beeld de Volkskrant

Kindster

Hé, maar dit horen kindsterren niet te doen, dacht uw sterrenkijker toen zij dinsdag in The Daily Mail foto's zag van Macaulay Culkin, stralend, met een goeie bril en goed haar, en oké, met drie pakjes sigaretten in zijn handen en restjes nagellak op zijn nagels, maar toch: blakend. Althans, vergeleken met de look die beter paste bij de ex-kindster en die hij tijdenlang had: verlopen.

Veel kindsterren hebben bewezen dat vroege roem tot latere crises leidt (zie Lindsay Lohan, Judy Garland, River Phoenix) en Macaulay was tijdenlang de aanvoerder van de Verlopen Kindsterren: uitgemergeld, bleek, te lang haar, gedoe met drugs, oud geblokt overhemd. Een ex-kindster volgens de boekjes.

Die tijd lijkt voorbij. Culkin ziet er goed uit. Voor het eerst in tien jaar speelt hij een rol in een film. En hij had ten tijde van de foto's een date. Misschien doet hij wel een Drew Barrymore'tje: ten onder gaan aan het kindersterrendom en opkrabbelen op latere leeftijd!

De date was Brenda Song, een al even normaal ogende vrouw die ook een ex-kindster bleek te zijn, uit de stal van Disney. Song is de ex van de broer van ex-kindster Miley Cyrus, terwijl Macaulay zelf verkering had met Mila Kunis, die ook kindster was. Een verbond van ex-kindsterren die elkaar vinden als ze volwassen worden.

Uit datzelfde stuk leerde uw sterrenkijker en passant dat Culkin de peetvader is van Paris Jackson. De dochter van Michael! En dan zijn er mensen die beweren dat het komkommertijd is.

Misschien doet Macaulay Culkin wel een Drew Barrymore'tje: ten onder gaan aan het kindersterrendom en opkrabbelen op latere leeftijd! Beeld epa
Misschien doet Macaulay Culkin wel een Drew Barrymore'tje: ten onder gaan aan het kindersterrendom en opkrabbelen op latere leeftijd!Beeld epa

Ontlopen

Ibiza: het eiland moet rond deze tijd van het jaar doorzakken onder het aantal BN'ers per vierkante meter. Dat onze BN'ers maar één bestemming kennen als het gaat om het boeken van hun zomervakantie, healingweekend, yogaretreat en bruiloftslocatie levert ook weleens problemen op.

Zo zijn Ruud Gullit en zijn ex Estelle Cruijff volgens De Telegraaf elk jaar 'tot elkaar veroordeeld' door hun gelijktijdige vakanties op het eiland. 'Zouden er wedstrijden synchroon koffers in- en uitpakken bestaan, dan maakt het voormalige glamourstel een goede kans die te winnen!' (Wij denken nu: ja, dit is een tv-format.)

Gullit en Cruijff hebben allebei een appartement op Ibiza en zijn ook nog eens buren. Een jaar voor hun scheiding kocht Gullit namelijk twee appartementen boven elkaar op het eiland, een voor gasten en een voor het gezin. De gescheiden echtelieden namen ieder een appartement, wat niet bezwaarlijk leek omdat Gullit er niet vaak kwam. Maar zoals elke beroemdheid in Nederland, is hij bij de sekte gaan horen die gelooft dat het eiland van de witte slierttunieken de enige plek is waar je de vakantie fatsoenlijk kunt doorbrengen.

En nu zitten ze er beiden elke zomer. Onhandig, want volgens De Telegraaf zijn ze 'niet heel erg on speaking terms'. Ze moeten elkaar constant ontlopen. Gelukkig zijn ze goed in ontlopen, bleek volgens een bruggetje in hetzelfde artikel tijdens een bruiloft in Amsterdam deze zomer, waarbij Estelle en Ruud urenlang moesten rondvaren in elkanders gezelschap.

Estelle Cruijff; volgens De Telegraaf 'niet heel erg on speaking terms' met Ruud Gullit. Beeld anp
Estelle Cruijff; volgens De Telegraaf 'niet heel erg on speaking terms' met Ruud Gullit.Beeld anp

'De tegenwoordig assistent-bondscoach ontliep haar als, destijds aan bal, een speler van de Mannschaft.' Dat is knap gedaan van Gullit, maar misschien nog wel knapper opgeschreven door de Telegraaf-journalist in kwestie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden