Verandering computers bedreiging werknemers

Steeds sneller veranderende computertechnologie, reorganisaties en een groeiende werkdruk zijn de belangrijkste bedreigingen voor werknemers. De positie van laaggeschoold personeel op de arbeidsmarkt is extra zwak omdat zij meestal met een flexibel contract werken....

Dit blijkt uit onderzoek door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, ROA. Het rapport 'Werkgelegenheid en scholing 1999' is opgesteld in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

In het rapport staat dat kennis over computertechnologie bij werknemers steeds sneller veroudert. Dat geldt voor een reeks van beroepen. Vooral grafisch ontwerpers, taalkundigen, organisatiedeskundigen, systeemanalisten en informatici lopen een steeds groter risico hun baan kwijt te raken als zij deze kennis niet steeds op peil houden.

Ook het het martktdenken vergroot de laatste jaren de risico's voor werknemers. Met name bij de overheid en in het onderwijs, de gezondheidszorg en de energiesector vinden grootscheepse reorganisaties plaats.

Vooral lagere, niet-specialistische beroepen staan op de tocht in de landbouw, visserij en de metaal- en electrotechnische industrie.

De vraag naar werknemers met alleen een lagere beroepsopleiding neemt de komende jaren verder af. Door het verhogen van functie-eisen is voor de meeste banen straks minimaal middelbaar beroepsonderwijs nodig.

Fysieke en psychische overbelasting vormen een steeds belangrijkere oorzaak van het verlies van werk. Een groeiend aantal werknemers kan zich niet meer handhaven.

Fysieke overbelasting vormt volgens het ROA vooral een risico voor bouwvakkers, metaalarbeiders en weg- en waterbouwkundige arbeiders.

Psychische overbelasting bedreigt luchtvaartpersoneel, journalisten, informatici en personeel in de grafische industrie en in het bankwezen.

Het ROA pleit vooral voor betere scholing van werknemers om een beroep op uitkeringen te voorkomen. Ook kan het vaker wisselen van functies ervoor zorgen dat werknemers zich breder ontwikkelen en dat hun kansen op de arbeidsmarkt groter worden.

Werknemers van grote bedrijven blijken meer opleidingen te volgen dan hun collega's bij kleinere bedrijven, maar functiewisselingen zijn in de kleinere bedrijven meer gebruikelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden