VEILINGEN

Amsterdam..

Christie's (Cornelis Schuytstraat 57): hoogtepunt van de veiling van 20ste-eeuwse kunst vandaag is de collectie van Pierre Alechinsky. Verder komt er beeldhouwkunst van John Rädecker en Ossip Zadkine onder de hamer; maandag veilt Christie's teddyberen, waaronder een zogeheten 'Mourning Teddy', een van de zeshonderd zwarte teddyberen die de firma Steiff in 1912 produceerde ter nagedachtenis aan de ramp met de Titanic (richtprijs fl 15.000-fl 20.000); op 5 december veilt Christie's Chinese en Japanse keramiek en kunstvoorwerpen; op 6 december komt er koninklijk zilver ter veiling, waaronder zes kandelaars in Hollandse Lodewijk XV-stijl.

Sotheby's (De Boelelaan 30) veilt woensdag 20ste-eeuwse kunst waaronder schilderkunst van Charley Toorop, Appel, en van kunstenaarsvereniging De Ploeg. In de categorie fotografie wordt onder meer een portret van Miles Davis door Anton Corbijn geveild, en werk van Rineke Dijkstra en Cindy Sherman; op 7 december komt bij Sotheby's Art Déco en Art Nouveau onder de hamer waaronder glas van Copier, meubels van Hoffmann en decors van Colenbrander. Verder wordt beeldhouwkunst geveild van o.a. Zijl, Da Costa, Krop en Raedecker.

Den Haag

Glerum houdt op 4 december in het Oude Stadhuis aan de Javastraat 26, een 2de Haagse Veiling met veel werk van de Haagse School (Bosboom, Israels, Mesdag) en de Haagse Aquarellisten (Bogman, Bouman, Doorman).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden