VEILIG

'Spijt van? Spijt van? Ja. Dat ik gepakt ben en dat anderen konden doorlopen. Daar heb ik spijt van...

HENRICO PRINS

'Het was zaterdagnacht, vijf uur. Ik was met een groepje vrienden wezen stappen. Wij lopen naar de shoarmatent, loopt een jongen achter ons die begint te zeiken en te schelden. Dat we aan de kant moeten gaan. Dat hij er niet langs kan. Hij wurmt zich zo door ons heen, terwijl hij met zijn armen loopt te maaien.

'Later is gezegd dat ik de eerste klap heb uitgedeeld, maar dat is dus absoluut niet waar, absoluut niet. Ik zei alleen maar dat het niet kon, door iemand heen lopen, en voor ik het wist had ik een klap te pakken. Ja, toen heb ik teruggeslagen, want ik laat me niet slaan. Hij ging op de grond liggen en toen heeft hij nog een paar schoppen gehad.

'Ik ben geen vechtersbaas. Ik sla nooit als eerste. Als er mensen zijn die mot willen, zijn ze bij mij aan het verkeerde adres. Dan draai ik me gewoon om, hè. Maar als ze jou gaan slaan, of als ze je vrienden gaan slaan, ja, wat moet je dan? Moet ik me dan wel laten molesteren?

'Ik heb eens iemand knock out zien gaan door een kopstoot. Die kreeg ruzie met iemand anders, die ging kort en droog naar voren: pók! Die jongen schoof zo onder de tafel. Dan moet je wel stevig in je schoenen staan, als je zo'n stoot kunt uitdelen.

'Laatst zag ik op straat een paar mensen herrie maken, middenin de nacht, en daar trok iemand een mes. Daar moet ik niks van hebben, dan ben ik meteen weg. Met de blote handen is mooi genoeg.

'Je moet altijd je kans uitrekenen, de kans dat je goed wegkomt. Die jongen die ik toen aanpakte, die had dat niet goed gedaan. Wij waren met zijn zessen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden