Veenweidenproject krijgt nationale Toerismeprijs

Een veenweidenproject in Noord-Holland heeft de eerste nationale Toerismeprijs gekregen. Staatssecretaris Van Dok van Economische Zaken reikte de bijbehorende oorkonde en een kunstwerk maandag uit in Amsterdam....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

De prijs, die dit jaar 'natuur' als thema had, is een initiatief van de stichting Toerisme & Recreatie AVN (een verbond van ANWB, VVV's en het Nederlands Bureau voor Toerisme) en wordt gesteund door Economische Zaken. Er dongen 44 toeristisch-recreatieve projecten mee.

In het winnende project, opgezet door de provincie Noord-Holland, werken gemeenten, agrariërs, waterschappen, natuur- en recreatie-organisaties samen voor het behoud van een typisch Nederlands landschap, het drassige gebied dat de Zaanstreek en Waterland omvat.

De boeren in het gebied fungeren als beheerders van het landschap. Doordat veel van hen vanwege economische malaise hun bedrijf moeten sluiten, wordt de toekomst van de veenweiden bedreigd. Het project gebruikt toerisme als middel om de boeren neveninkomsten te bieden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden