Veel zon, lichte nachtvorst

Het is de komende dagen vrij rustig weer met vandaag en morgen veel zon.


Daarna volgt meer bewolking en valt soms (mot)regen. Het is daarbij aan de zachte kant, maar de komende nacht is het koud.


Lente-achtig is het rond de Middellandse Zee. Met veelal volop zon wordt het tussen 13 en 18 graden, op Cyprus en langs de Turkse zuidkust 20 graden.


In de Alpen volgt een tweede week met vrijwel overal zonnig weer, althans volgens de verwachting. Maar verse sneeuw is zo langzamerhand wel erg welkom, want pistes hebben in toenemende mate te kampen met verouderde en soms verijsde sneeuwkwaliteit. Tevens is er overdag tot op behoorlijke hoogte (boven 1500 meter) sprake van dooi en daarmee van papsneeuw. Pas in het weekend wordt het gevoelig kouder, met in Oostenrijk dan mogelijk sneeuwval.


Op de wintersportbestemmingen dichtbij huis zijn veel pistes gesloten door gebrek aan sneeuw.


Vandaag belooft het in Nederland wat betreft zon een mooie dag te worden, mede door de aanwezigheid van een hogedrukcel. De zon komt veelvuldig voor de dag, maar er drijven toch nog wel een paar wolkjes over. Bij een matige westelijke wind stijgt de temperatuur naar 6 tot 10 graden.


Vanavond draait de wind naar zuid tot zuidoost en wordt zwak tot matig. De temperatuur daalt sterk en landinwaarts gaat het op veel plaatsen 1 of 2 graden vriezen.


Later in de nacht ontstaan er wel her en der mistbanken en ook wat velden met lage bewolking.


Morgen volgen overdag zonnige perioden, maar eerst komt lokaal ook mist of lage bewolking voor. Er steekt een matige zuidoostenwind op. 's Middags schommelen de temperaturen tussen 6 en 9 graden.


De dagen daarna is er weinig wind, maar wel veel bewolking. Hieruit valt soms wat lichte regen of motregen. Overdag wordt het 5 tot 9 graden en in de nachten koelt het af naar waarden tussen 1 en 6 graden.


Klaas Dros


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden