Update

Veel meer diploma's Windesheim herbeoordeeld

Niet 200, maar 360 diploma's van studenten die de afgelopen 2 jaar afstudeerden aan de opleiding journalistiek van hogeschool Windesheim worden herbeoordeeld. Dat is gisteravond duidelijk geworden op een bijeenkomst voor oud-studenten.

Redactie
Hogeschool Windesheim in Zwolle. © ANP Beeld
Hogeschool Windesheim in Zwolle. © ANP

Journalisten Vincent Wever (freelancer voor onder anderen Radio 1 en RTL Nieuws) en Tom van 't Einde (RTV Oost) houden op Twitter een liveverslag bij van de bijeenkomst. Zij laten weten dat niet 200, maar 360 diploma's opnieuw onderzocht worden. Dit onderzoek moet medio februari zijn afgerond.

De aanwezige studenten zijn verontwaardigd. Eén van hen zei: 'Toen ik voor deze opleiding koos, was het de beste in Nederland. En nu dit. Ik voel me genaaid.' Anderen zijn boos over de beloftes die hen zijn gedaan tijdens open dagen en de imagoschade die ze nu oplopen.

Nieuwe leiding
Eerder vanavond werd bekend dat twee hoofddocenten van de opleiding journalistiek niet langer verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de opleiding. Dat heeft het College van Bestuur van de hogeschool laten weten.

De twee waren als ad-interimmanagers van de opleiding journalistiek direct betrokken bij de diploma's die nu worden herbeoordeeld. Volgens de krant De Stentor gaat het om Jan Rietman en Evert van Voorst. Ze blijven wel als docenten verbonden aan de opleiding.

Belangenverstrengeling
Het CvB besloot de verantwoordelijkheid voor de opleiding elders binnen de hogeschool neer te leggen 'om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen', aldus het CvB.

De opleiding journalistiek van de Zwolse hogeschool raakte in december in opspraak na een slecht oordeel van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Meerdere studenten hebben ten onrechte hun diploma gekregen. Windesheim houdt om die reden de projecten van alle studenten die de afgelopen 2 jaar zijn afgestudeerd opnieuw tegen het licht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden