Vedisch uit de vriezer

Vegetarisch hadden we nog niet gehad in onze magnetronreeks. Een lezeres attendeert ons op diepvriesmaaltijden van het merk Ting die vegetarisch én biologisch zijn....

Vedisch verwijst naar de Ayurveda, een Indiase gezondheidsleer. Hoe de Tingkok daar invulling aan geeft, is onduidelijk. Op de verpakking staat slechts dat de maaltijd rijst, tomaten, sperziebonen, bloemkool/broccoli, wortel, doperwtjes, zout en kruiden bevat.

De Tingmaaltijd is ook geschikt voor veganisten, mensen die geen enkel dierlijk product gebruiken. De verpakking is volgens het opschrift milieuvriendelijk. Het lijkt een doorsnee plastic bakje, misschien van een afbreekbare variant.

Als we de verwarmde inhoud op ons bord storten, kijken we aan tegen een bergje oranje rijst dat onwillekeurig associaties oproept met de Baghwanbeweging. De rijst is doorspekt met stukjes groente: boontjes, erwtjes, tomaat, wortel. De bloemkool/broccoli is spoorloos. Het oogt een tikje Spartaans, maar misschien is dat wel vedisch. De smaak is niet slecht. De rijst is aangenaam gekruid, er lijkt wat kurkuma en paprika aan te pas te zijn gekomen. De sperziebonen zijn een tikje slap, maar smaken best.

Volgens de verpakking is de inhoud ruim voldoende voor één persoon. Voor ons is het genoeg, met als prettige bijkomstigheid dat het licht verteerbaar is, zodat je niet met een bal in je maag de avonddienst ingaat. De wikkel meldt ook dat het zo lekker is dat je je vingers erbij opeet. Dat lijkt ons nu weer helemaal niet vedisch, laat staan vegetarisch.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden