VANDAAG

NPS THEMA 'Het einde van de wereld.' Over mythes en misverstanden rond het milieu. Hoe waar zijn de gegevens verstrekt door instituten als het RIVM en TNO?...

RADIO

DE TAFEL VAN PAM Recht op schoonheid, een bundel columns van museumdirecteur Rudi Fuchs, is onderwerp van gesprek. Radio 1, 16.00 uur.

OPIUM Tekenaar Peter van Straaten praat over zijn carrière en over zijn recente kinderboek Een jongen en zijn boom. Radio 1, 20.00 uur.

DE AVONDEN Registratie van een Voskuil-dag, waarop de schrijver van Het Bureau zijn werk uitlegt. Radio 5, 23.10 uur.

DAMOKLES Het gezin Zwerus leeft 'buiten de geldmaatschappij'. Aan de rand van de Waal leven Peter, Roos en dochter Mo in tenten, zonder inkomen of ziektekostenverzekering. Maar idealen botsen met de realiteit. Radio 1 en 2, 0.02 uur.

ACTUALITEITEN

HET ELFDE UUR Andries Knevel spreekt met staatssecretaris Rick van der Ploeg (Media) over de plannen voor de publieke omroep, en met minister Hayo Apotheker (Landbouw) over de varkens. Nederland 2, 22.10 uur.

DOCUMENTAIRE

URBANIA Stadsbewoners als tante Suus uit de Amsterdamse Jordaan en automonteur Svetzar Jelaca uit ex-Joegoslavië vertellen over hun leven. Nederland 3, 19.55 uur.

CONFRONTATIE Tweedelige documentaireserie confronteert dader en slachtoffer van een misdrijf met elkaar. Deel 1: Jan Wolfs bedreigde bezoekers van een bar met een zwaard. Nederland 1, 22.45 uur.

HET UUR VAN DE WOLF 'De bril van Piet Schreuders.' Een beeld van deze grafisch vormgever, onder meer bekend van De poezenkrant, Furore, De Juinensche Courant. Nederland 3, 23.06 uur.

SPORT

VOETBAL TOTAAL Edwin van der Sar presenteert een nieuw voetbalprogramma. Aandacht voor de Intersport-competitie, zaalvoetbal en jong talent in Nederland, Chili en Rusland. RTL 5, 18.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden