VANDAAG

TIJD VOOR TWEE Te gast is Chiem van Houweninge, schrijver van populaire televisieseries als Zeg 'ns Aaa en Oppassen. Hij is momenteel bezig aan een nieuwe serie voor de VARA, Ben zo terug....

MEXICAANS AVONTUUR Waar maken ze jongens zoals jij? Reportage van correspondente Marjon van Royen over de populaire soap Camina de Mujer (de weg van de vrouw) die miljoenen Mexicaanse vrouwen dagelijks volgen. Radio 5, 13.08 uur.

DE TAFEL VAN PAM Onder leiding van Max Pam praten Nelleke Noordervliet, Theo van Gogh en Jaap van Heerden met de zeventigjarige Simon Vinkenoog over zijn boek Herem'ntijd. Kroniekschrijving van 30 jaar jaar Wereld in Beweging. Radio 1, 16.04 uur.

2 VANDAAG Portret van het nieuwe kabinet dat zich vandaag presenteert, met speciale aandacht voor vijf nieuwkomers. Nederland 2, 17.58 uur.

OPIUM RADIO Gastpresentator Arjan Peters spreekt twee uur lang met schrijver Gerrit Komrij. Radio 1, 20.04 uur.

NOS ACTUEEL Speciale uitzending over het tweede paarse kabinet. Inclusief interviews met minister-president Kok en andere bewindvoerders en beelden van de ontvangst door de koningin. Nederland 2, 20.27 uur.

KWESTIES Donka, portret van een Afrikaans ziekenhuis. Het Donkaziekenhuis is een typisch Afrikaanse ziekenhuis: er is niets behalve goede wil. Verpleegkundigen en artsen doen er alles aan om te redden wat er te redden valt. Zonder geld en middelen lukt dat vaak niet. België 2, 21.20 uur.

HAVE I GOT OLD NEWS FOR YOU Satirisch programma gepresenteerd door Angus Deayton. BBC 2, 22.00 uur.

MARTIN BECK TV-thriller naar de romans van Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Met onder meer Gösta Ekman en Kjell Bergqvist. België 2, 22.15 uur.

THE ARISTOCRACY Serie over Britse adel in de afgelopen 120 jaar. Vandaag over de periode waarin de adel zijn greep op de politiek kwijtraakt: 1919-1945. BBC 2, 22.30 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Een uit eerder uitgezonden documentaires samengesteld portret van de in 1982 overleden actrice Romy Schneider. Over haar carrière, haar drie mislukte huwelijken en haar mysterieuze dood. Nederland 3, 22.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden