VANDAAG

MONTAIGNE Ronald Spoor bezorgde de uitgave van Brieven 1888 - 1961 van Alexander Cohen, de journalist (Recht voor Allen, De Telegraaf) die correspondeerde met onder anderen Frederik van Eeden en Menno ter Braak....

OVER MUZIEK GESPROKEN SBS 6-directeur Fons van Westerloo praat met Jan Terlouw over muziek die hij zelf heeft uitgekozen. Radio 4, 08.08 uur

2 VANDAAG De bewoners van Vlieland zijn geschrokken van het plan een grote groep asielzoekers op het eiland te huisvesten. Daarna een reportage over de kap van de tropische regenwouden in Suriname en Guyana. Nederland 2, 17.29 uur.

NIEUWS & NONSENS In plaats van De gouden koets. Nieuwsquiz waarin het de kunst is zo laat mogelijk het goede antwoord te geven. RTL 5, 18.05 uur.

HET BLAUWE LICHT Opnieuw Fons van Westerloo. Nu met Anil Ramdas en Stephan Sanders in gesprek over dromen en nachtmerries op de televisie. Nederland 3, 19.51 uur.

VOETBAL Wedstrijden in de Champions League. Feyenoord - Manchester United (rechtstreeks), Lierse SK - AS Monaco (rechtstreeks) en Newcastle - PSV (integraal verslag na afloop). Nederland 2, 20.00 uur, BRTN 2, 20.30 uur en Nederland 2, 22.40 uur.

NETWERK BBC-reportage over de gang van zaken rond de Engelse draagmoeder Karen Roche en de Nederlandse wensouders Peeters. Voorts aandacht voor Het brein van Frits Bolkestein, een boek over de inzichten van de leider van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Nederland 1, 20.26 uur

TIEN VOOR TAAL Nederlandse journalisten (Elsbeth Etty, Jan Geurt Gaarlandt, Jan Tromp) nemen het op tegen hun Belgische collega's Goedele Devroy, Ivan De Vadder en Jan Holderbeke. BRTN 1, 21.50 uur.

BOEK VAN HET JAAR Boekenlezers vulden het afgelopen weekeinde formulieren in, aan de hand waarvan de 'Trouw Publieksprijs voor het Nederlandse Boek van het Jaar' wordt bekendgemaakt. Nederland 1, 22.31 uur.

DE KWESTIE Jeroen Pauw praat met Gerard van Lennep over de autocultuur, de NS en de files. RTL 5, 22.35 uur.

LAAT OP DE AVOND NA EEN KORTE WANDELING Onderzoek naar de relatie tussen de Biënnale van Johannesburg en de omgeving waar die kunsttentoonstelling is georganiseerd. Nederland 3, 23.22 uur.

TEEVEE STUDIO Rémi van der Elzen bespreekt met H. d'Ancona, oud-minister van WVC, televisiefragmenten van de afgelopen week. Nederland 1, 23.35 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden