vandaag

ONTBIJT TV gesprek met Gerrit Jan Wolffensperger, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NOS. Verder aandacht voor de protestactie tegen de kernproeven van Pakistan en India....

2 VANDAAG biedt een kijkje achter de schermen van de grootschalige landingsoefening die komende zaterdag op het Scheveningse strand plaats zal vinden ter ere van het 750-jarig bestaan van Den Haag. Voor het eerst doen alle onderdelen van de strijdkrachten mee aan een gezamenlijke demonstratie. Nederland 3, 17.29 uur.

AUSTIN STORIES Eerste aflevering van een nieuwe, voor MTV-gemaakte comedyserie over drie jongeren in Austin, Texas. Nederland 3, 19.52 uur.

RARE STREKEN Documentaire over de rivier de Ganges, die een belangrijke rol speelt in de hindoeïstische religie. België 2, 20.50 uur.

WERELDEN: FATAL REACTION Satirische documentaire waarin Marijke Jongbloed onderzoekt waarom zoveel hoogopgeleide carrièrevrouwen in de Indiase stad Bombay geen partner kunnen vinden. Nederland 1, 21.43 uur.

TV SHOW SPECIAL Reportages over Nederlandse gezinnen die een tijdje samenleven met een gezin in een ontwikkelingsland. Nederland 2, 21.49 uur.

ICEMEN Documentaire over het strategische belang van de Noordpool in de Tweede Wereldoorlog. BBC 2, 22.30 uur.

REPORTER onderzoekt de affaires die onstonden bij de commerciële uitbating van het Nederlands voetbalelftal. Twee jaar geleden raakte een chipsfabrikant in opspraak omdat hij afbeeldingen van voetballers verspreidde. Vorig jaar leidde de oprichting van Team Holland tot problemen. Nederland 1, 22.42 uur.

DIE LETZTEN SCHLACHTGESÄNGE Documentaire over de liederen en spreekkoren die voetbalsupporters in het stadion aanheffen. Regisseur Woetzel benadert deze vanuit een musicologisch perspectief en vergelijkt de gezongen aanmoedigingen met de strijdliederen van oude stammen. Duitland 1, 23.00 uur.

THE MIND TRAVELLER Neuroloog en schrijver Oliver Sacks legt uit hoe het menselijke brein werkt aan de hand van de Canadese schilder Shane Fistel, die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Nederland 3, 23.25 uur.

OSTWARE IN WESTREGALEN Reportage over de moeizame pogingen om in voormalig Oost-Duitsland kwalitatief hoogstaande producten te maken voor de veeleisende voormalige West-Duitse consument. Duitsland 2, 23.30 uur.

TELEARCHIEF Historische beelden uit oude bioscoopjournaals. Nederland 2, 23.36 uur.

ABBEY ROAD STORY Documentaire over deze beroemde opnamestudio in Londen. Veronica, 0.15 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden