VANDAAG

EEN LEVEN LANG schetst een radioportret van de Friese cabaretier Rients Gratam a (63). Een gesprek over zijn leven en werk....

DINGEN DIE GEBEUREN Aandacht voor de Noordzee-conferentie in het Deense Esbjer g waar wordt gesproken over boorplatforms, visserij, scheepvaart en afvallozin gen. Radio 1, 14.00 uur.

ANNO JOOSTEN is in gesprek met J. Schildkamp over zijn project Opboxen, bedoel d om ongeschoolde jongeren aan een baan te helpen. Verder een reportage over d e zin en onzin van aura-lezers, magnetiseurs, astrologen en waarzeggers. Nede rland 3, 20.20 uur.

KENMERK is gewijd aan het bestrijden van het wereldwijd misbruiken en exploite ren van kinderen. Zo moet maandag een 66-jarige Zweed in eigen land terechtsta an voor het seksueel misbruiken van een minderjarige jongen in Thailand. In di verse landen is het misbruiken van kinderen in het buitenland strafbaar. Ook i n Nederland wordt voor zo'n wet geijverd. Kenmerk vraagt zich af of een dergel ijke wet haalbaar is. Nederland 1, 20.31 uur.

OPGENOMEN IN OEGSTGEEST Derde deel van een serie over dilemma's in de psychiat rie. Vanavond praat Paul Witteman met de Utrechtse hoogleraar klinische en bio logische psychiatrie R. Kahn over voor- en nadelen van medicijngebruik in de psychiatrie. 'In het verleden leek de psychiatrie op een sekte met rituelen waa r je als buitenstaander geen inzicht in kreeg. Dat wat elitaire, onaantastbare is verdwenen. De psychiater is van zijn voetstuk gevallen en dat is goed. Er is bij psychiaters een grote achterstand in kennis van medicijnen. De psychiatrie zegt nu eindelijk: wij moeten kwaliteitsnormen stellen, net zoals bij de BOVAG. Tot nu toe was het vaak een rommeltje.' Nederland 3, 21.00 uur.

ARENEN FÜR DIE MEGASTRS Portret van Jonathan Park en Mark Fisher. Zij ontwerp en podiumshows voor popsterren als Pink Floyd, The Rolling Stones en U2. Duits land 3 (WDR), 22.30 uur.

ELLEN is een nieuwe Amerikaanse comedyserie over een alleenstaande vrouw en ha ar vriendinnen. Met in de hoofdrol Ellen DeGeneres. Zij won in 1991 de America n Comedy Award voor de beste vrouwelijke stand-up comedian. RTL 4, 22.35 uur.

VADERS Laatste aflevering van een serie waarin Wim Neijman vijf vaders ondervr aagt over hun vaderschap en vervolgens hun verhalen legt naast die van de kind eren. Leen Bokhorst, de vader in deel 5, ziet weinig en is bang dat zijn oogkw aal erfelijk is. Ned. 1, 22.51 uur.

AFDELING MOORDZAKEN De VARA komt vanavond met de eerste aflevering van een nie uwe reeks Afdeling moordzaken, een Amerikaanse politieserie van Barry Levinson over acht rechercheurs in Baltimore. Achter een kerk wordt het lijk van een vrouw gevonden. Zij heeft alleen maar witte handschoenen aan. De burgemeester w il dat de moord zo snel mogelijk wordt opgelost. Nederland 3, 23.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.