VANDAAG

MIDDAGEDITIE De Belgische zakenman Nihoul was tweede man in het Dutroux-kinderpornonetwerk. Een gesprek met twee journalisten die de zaak vanaf het begin volgden....

5 UUR SHOW ontvangt VARA-bioloog Midas Dekkers. Na hem komt Nico Dijkshoorn, die vertelt over vreemde huisdieren als hagedissen en vogelspinnen. RTL 4, 17.00 uur.

BRIAN ENO Special, die abusievelijk ook gisteren werd aangekondigd. Vanaf 22.00 uur ook te beluisteren bij radio Kink FM. Concertzender, 18.00 uur.

HET KLOKHUIS Het maken van een kunsttand is nog steeds handwerk. Monique maakt samen met een tandtechnicus laagje voor laagje een nieuwe kroon. Nederland 3, 18.40 uur.

LICHT OP GROEN gaat onder meer over fruitteelt, luiers en energiebesparing in de bakkerij. Nederland 2, 19.00 uur.

WEG VAN DE SNELWEG Serie van vijf nieuwe afleveringen. Achtereenvolgens worden Barcelona, Gent, Tessaloniki, München en Nice bezocht. Nederland 1, 19.28 uur.

ONDERTEKEND DANIEL Portret van Daniël, een jongen die het op school niet leuk vond ('niet zo gezellig') en die schilder is geworden. Inmiddels wil hij weer wel naar school 'om weer te kunnen genieten van mijn vrije dagen'. Nederland 1, 21.58 uur.

DE ZAAK KIEL Tijdens de voltrekking van het huwelijk tussen Henri Kiel en de Poolse Teresa Golik, suggereert de ambtenaar van de burgerlijke stand dat er sprake is van een schijnhuwelijk. De beschuldigingen worden niet teruggenomen. Het echtpaar wordt in IJsselstein behandeld als paria's. Nederland 21.25 uur.

DE MAATSTAF VAN DE VROUW Bestaat er een relatie tussen gevoel van eigenwaarde en de omvang van borsten? Over de kloof tussen ideaal en werkelijkheid. SBS 6 21.55 uur.

TIJDSEIN Sport kan invloed hebben op dementie bij jongeren, net als aids en het gebruik van oplosmiddelen. Voetballer John de Wolf praat over het gevaar van hersenletsel op het voetbalveld. Nederland 2, 21.55 uur.

EEN VERBORGEN GESCHIEDENIS Met behulp van virtuele technieken wordt gepoogd het geheim achter het drieduizend jaar oude tempelcomplex Karnak in Egypte te ontcijferen. Bij het maken van de gebouwen is 25 duizend kilo goud verwerkt. Nederland 1, 22.26 uur.

AMSTEL CUP De pikanterieën van Red light zone komen te vervallen. Daarvoor in de plaats een samenvatting van De Graafschap - Roda JC. SBS 6, 23.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden