VANDAAG

ONTBIJT TV Hoofdgasten in KRO's Ontbijt tv zijn de Blue Diamonds. Zij treden op tijdens de slotmanifestatie van het Festival Indië/Indonesië, dat nog tot 10 december in Den Haag wordt gehouden....

ELLEN VAN DEN BOOMGAARD

MIDDAGEDITIE Vandaag staken bijna alle sociale werkplaatsen in Nederland. De werkplaatsen moeten commerciëler gaan werken en tegelijkertijd bezuinigen op de lonen. MiddagEditie schetst een portret van een man die al langer dan dertig jaar met toewijding in een sociale werkplaats werkt. Nederland 3, 12.00 uur.

NIEUWSLIJN heeft een gesprek met Gerry Adams, leider van Sinn Fein, de politieke tak van de IRA, over de stand van zaken in Ierland. Verder aandacht voor het 'Poltergeist-huis' in Druten. Het kwam deze zomer in het nieuws omdat allerlei gebruiksvoorwerpen op zogenaamd onverklaarbare wijze door het huis zweefden. Nieuwslijn filmde in het huis en sprak met familieleden. Ook een verslag van de uitspraak in de rechtszaak tegen de familie Van der Valk. Veronica, 17.30 uur.

2 VANDAAG besteedt, aan de vooravond van het debat over de begroting volksgezondheid, aandacht aan de afnemende solidariteit in de samenleving ten opzichte van ouders met een gehandicapt kind. Nederland 2, 17.35 uur.

NOORDERLICHT Wetenschappelijk onderzoeker S. van der Spoel waarschuwt in Noorderlicht voor de conditie van de oceanen. Na onderzoek heeft hij geconstateerd dat de hoeveelheid plankton afneemt, de diepzeevissen komen daarom naar boven op zoek naar voedsel. De eens zo grote oceanen zijn klein en fragiel geworden, aldus Van der Spoel. Nederland 3, 20.00 uur.

HIER EN NU schetst een portret van de undercovereenheid van de marechaussee die op Schiphol de criminaliteit bestrijdt. Het team werd twee jaar geleden opgezet omdat zakkenrollerij, winkeldiefstal en auto-inbraken uit de hand dreigden te lopen. Nederland 1, 21.24 uur.

JAMES HERRIOT Eerste aflevering van de avonturen van de pas afgestudeerde Engelse dierenarts James Herriot (Christopher Timothy). Hij vindt werk in een praktijk op het platteland van Yorkshire, maar wordt door de plaatselijke bevolking niet bepaald met gejuich binnengehaald. TV 10 Gold, 21.30 uur.

HET ELFDE UUR Bij Andries Knevel schuiven aan tafel: oud-minister Th. Westerterp van Verkeer en Waterstaat, B. van Schaik, bestuursvoorzitter van Fokker en P.van de Akker, initiatiefnemer van de Willow Creek-beweging in Nederland. In Amerika wil deze kerkgemeente de kerk beter toegankelijk maken voor buitenkerkelijken. Nederland 2, 22.36 uur.

DAMOKLES gaat in op de fascinatie van Jan Buisman. Buisman is bezeten van het weer. Als het in Limburg hoog water is, stapt hij in de trein om de situatie ter plekke te aanschouwen. Ook als er donderwolk boven Drenthe hangt, is Buisman er als een van de eersten bij. Een gesprek met een weerfreak. Radio 1 en 2, 00.02 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden