Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

2VANDAAG over het boek Afrekenen met Peper, dat vandaag verschijnt. Het boek is zeer kritisch over het onderzoek naar het declaratiegedrag van de ex-burgemeester van Rotterdam. Nederland 2, 17.59 uur.

NETWERK over Nederland Gedoogland. Zijn we niet te ver doorgeschoten? Voorts burger Bill Clinton: hoe een president van zijn voetstuk viel. Nederland 1, 20.30 uur.

DRAMA

DOK 12 Nieuwe Nederlandse politieserie, over een team bij de Rotterdamse rivierpolitie dat de strijd aangaat met schurken die 's werelds grootste zeehaven onveilig maken. RTL 4, 20.30 uur.

KUNST

STARDUST interviewt de uit Hong Kong afkomstige filmster Maggie Cheung, vanaf volgende week te zien in In The Mood for Love van regisseur Wong Kar-wei. Verder aandacht voor de première van Pane e Tulipane van Silvio Soldini. Nederland 3, 23.05 uur.

SPORT

WK ATLETIEK Samenvatting van de WK indoor in Lissabon. Nederland 2, 18.50 uur.

WK SCHAATSEN Live-verslag van de WK schaatsen afstanden. Op de eerste dag de 1500 meter voor mannen en de 500 en 3000 meter voor vrouwen. Nederland 2, 19.55 uur.

AMUSEMENT

IN DE GLORIA Indringende maar fictieve reportages over doorsnee Vlamingen. Canvas, 21.45 uur.

PRAATPROGRAMMA

HET ZWARTE SCHAAP Hans Visser, dominee en hulpverlener in Rotterdam, valt in voor de opgepakte directeur van taxicentrale TCA Dick Grijpink. Nederland 3, 21.07 uur.

BAREND EN VAN DORP ontvangen Pistolen Paultje en Boudewijn Büch. RTL 4, 22.45 uur.

DOCUMENTAIRE

GEZONDHEIDSPLEIN over chronisch zieke kinderen, nierdonoren en een cursus levensreddend handelen. Op het online spreekuur, www.gezondheidsplein.nl, kunnen vragen over wratten gesteld worden. Nederland 1, 15.08 uur.

FROM ANDES TO AMAZON Aflevering van een serie documentaires over de natuur in Zuid-Amerika. BBC 2, 22.50 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden