VANDAAG

1 OP 1 André Haakmat, voormalig vice-premier van Suriname, praat over de komende verkiezingen in dat land en over zijn eigen ambities....

MIDDAGEDITIE discussieert over het Kunstenplan dat vandaag wordt gepresenteerd door staatssecretaris Nuis. Hierin wordt het toekomstige kunstbeleid uiteengezet. Nederland 3, 12.00 uur.

TIJD VOOR TWEE Frits Spits praat met Frank Rijkaard over de finale Ajax-Juventus die vanavond wordt gespeeld. Een verslaggever in Rome peilt de sfeer onder de Nederlandse supporters. Verder aandacht voor de Stichting Beklimmen, die bergsport mogelijk maakt voor gehandicapten. Radio 2, 12.00 uur.

DE SCHATKAMER Een hondenleven. Documentaire over de belevingswereld van de hond. Gesprekken met baasjes, fokkers en een gedragsdeskundige voor dieren. Radio 5, 14.02 uur.

MONTAIGNE Fonoloog Marc van Oostendorp vertelt naar aanleiding van zijn boek Tongval over Nederlandse taal en dialecten. Radio 5, 15.02 uur.

NIEUWSLIJN komt met een rechtstreeks verslag van de gekte rond de voetbalwedstrijd Juventus-Ajax. Verder een impressie van de voorbereidingen voor de Surinaamse verkiezingen. Veronica, 18.55 uur.

AJAX-JUVENTUS Rechtstreeks verslag van de finale van de Champions League in Rome. De eigenlijke wedstrijd begint om 20.30 uur met op televisie commentaar van Theo Reitsma en spelanalyses van Wim Kieft.

Op de radio verslaan Jack van Gelder en Ron de Rijk de wedstrijd. Nederland 2 en Radio 1, 19.30 uur.

WERKEN OP ZEE Vijfdelige documentaire over Nederlanders die hun brood op zee verdienen. Vanavond de Algemene Inspectie Dienst (AID), die visnetten controleert en die probeert te voorkomen dat de visquota worden overgeschreden. Nederland 3, 19.30 uur.

TELEVIZIER is gewijd aan het optreden van Shell in Nigeria. volgens de rubriek had Shell de vervuiling in de Niger-delta kunnen voorkomen. Nederland 1, 21.21 uur.

DE AVONDEN Een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit New York. Daarna een gesprek met de Haagse dichter Erik Lindner over zijn debuut Tramontane. Ten slotte een gesprek met de Britse schrijver Rayner Unwin over zijn boek waarin hij de overwintering op Nova Zembla vierhonderd jaar geleden gedetailleerd beschrijft. Radio 5, 22.00 uur.

JAZZ OP VIER CONCERT Historische opnamen van zangeres Ella Fitzgerald en het kwartet van pianist Thelonious Monk, vastgelegd in februari en maart 1961 tijdens nachtconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Radio 4, 23.00 uur.

ZDF-NACHTEXPRESS heeft een gesprek met Sibylle Niemöller-Von Sell. Haar vader werd in juli 1944 door de nazi's opgepakt vanwege zijn aandeel in de aanslag op Hitler. Duitsland 2, 00.15 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden