VANDAAG

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMORGEN Een reportage over de uit de hand gelopen situatie in de asielopvang in België. Asielzoekers moeten overnachten op straat....

RADIO

VROEGE VOGELS Op locatie: camping Het Grote Zand in Hooghalen. Vroege Vogels bezoekt om de maand een van de twaalf Provinciale Landschappen, te beginnen met Het Drentsche Landschap. Gesprekken met gedeputeerden, natuurliefhebbers en een schaapherder. Radio 1, 8.08 uur.

OVT Onder meer een gesprek met Gerard van der Ven, de eerste, pas benoemde bijzonder hoogleraar watergeschiedenis, over wateroverlast in vroeger eeuwen. Ook een gesprek met Martin Bossebroek over zijn boek Het mysterie van de verdwenen bordelen, prostitutie in Nederland in de negentiende eeuw. Radio 1, 10.00 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Is veiligheid te koop? Kunnen bedrijven en particulieren met geld zich beter beschermen tegen criminaliteit? Een discussie waaraan deelnemen hoogleraar strafrecht Ibo Buruma en voorzitter van het beraad van korpsbeheerders Ed d'Hondt. Verder, in het kader van het Amnesty International Filmfestival, een gesprek met de cineasten Rob Hof, die een film maakte over degenen die mensenrechten schenden, en Marjoleine Boonstra, die een film maakte over slachtoffers van mensenrechten. Radio 5, 13.02 uur.

RADIO 1 JOURNAAL Benk Korthals in gesprek met presentator Max van Weezel en politiek redacteur Bram Schilham. Hoe gaat de nieuwe minister van Justitie de reorganisatie van het Openbaar Ministerie aanpakken? Hij had op dat punt veel kritiek op zijn voorganger. Wat gaat hij doen tegen 'zinloos geweld'? Radio 1, 13.30 uur.

COUNTRY TIME Een overzicht van de Canadese Country Awards die maandag werden uitgereikt in Calgary. Met een vooruitblik op de uitreiking van de CMA Awards komende woensdag in het kloppende hart van de Country, Nashville. Radio 2, 20.04 uur.

MUZIEK

PAMUKKALE SONGFESTIVAL Robbert Bloemendaal en Xander van Eck vertegenwoordigen Nederland op het Internationale Songfestival Pamukkale in Turkije. Met een eigen compositie en een Turkse schlager dingen zij mee naar de hoofdprijs. Live ophet Turkse kanaal TRT-int, 20.00 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Interview met minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos over Schiphol. En een discussie over de Duitse verkiezingen. Nederland 3, 12.05 uur.

NETWERK Redactie zocht de Amerikaanse wetenschapper Seed op, die zichzelf wil klonen. Nederland 1, 20.15 uur.

WETENSCHAP

NOORDERLICHT In De vinger van God komen wetenschappers aan het woord, die menen dat het mogelijk moet zijn atomen zo te manipuleren, dat je ze - of de eigenschappen ervan - kunt gebruiken om nieuwe stoffen te bouwen. Voor deze tak van wetenschap wordt de kennis van verschillende vakgebieden gecombineerd. Het sleutelwoord is 'nanologie'. Nederland 3, 20.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden