VANDAAG

MIDDAGEDITIE Prof. J. Goudsmit over aids en Deirdre (voorheen Donald) McCloskey over geslachtsverandering. Nederland 3, 12.00 uur...

WELDENKENDE MENSEN Moet er over abortus een discussie komen nu door moderne prenatale technologie abortus een middel kan zijn om handicaps te voorkomen? Radio 5, 12.05 uur.

PESTEN OP HET WERK heeft veel overeenkomst met pesten op school. De gepeste is vaak te dik, te ambitieus, of gewoon een wat vreemd persoon. Radio 5, 13.08 uur.

SPORTNIEUWS CAFÉ Elsemieke Havenga praat met de voetballers Boudewijn Zenden en René Eijkelkamp. RTL 5, 18.35 uur.

HIER EN NU NIEUWSPOORT De commissaris van de koningin in Friesland, Loek Hermans, praat met Sjors Fröhlich en Dig Istha over de toekomst van de noordelijke regio, de Betuwelijn, de VVD, 'paars', en zijn politieke ambities. Radio 1, 20.00 uur.

NETWERK Twee vrouwelijke kandidaten trekken veel aandacht tijdens de Franse verkiezingsstrijd: Marie-Caroline Le Pen, dochter van de leider van het Front National, en Martine Aubry, dochter van de socialist Jacques Delors. Nederland 1, 20.26 uur.

MISS UNIVERSE 1997 Tachtig meisjes lieten zich op 16 mei in Miami Beach beoordelen op uiterlijk, presentatie en persoonlijkheid. Een verslag van de wedstrijd wordt in 75 landen uitgezonden en door 2,5 miljard mensen bekeken. SBS 6, 20.25 uur.

FEEST Bariton Henk Poort staat 25 jaar op het toneel. Zijn collega's 'overvallen' hem met een feestje, met als ceremoniemeester Bert Kuizenga. Nederland 2, 21.29 uur.

BREEKIJZER Mevrouw Bergshoef uit Nijmegen heeft ruzie met de Nuon over haar kabelaansluiting. Hans van der Plas uit Veghel kwam in botsing met een auto, terwijl hij van rechts kwam, en Piet Jongeleen (55) uit West-Kapelle heeft tegen zijn zin functioneel leeftijdsontslag gekregen . SBS 6, 21.55 uur.

VESUVIUS In plaats van het aangekondigde Dit doet de deur dicht een herhaling van de aflevering getiteld Sex, drugs & God. Anarcho's, ballen, kakers, skaters, gabbers, relo's, rockers, rappers, alto's: staat het verschil in uiterlijk van jongerengroepen ook voor verschil in opvatting over autoriteiten, liefde, seks en religie? Nederland 1, 21.57 uur.

STOP DE KINDERSLAVERNIJ Documentaire van Gideon van Aartsen en Gert Berg over kinderarbeid in India en Bangladesh. Te zien is onder meer een reportage over Modhuphul (9), die voor veertig cent per dag, zes dagen per week, op een gifberg in Daka, Bangladesh, batterijen klieft. Nederland 2, 22.24 uur.

MAAN BIJ NACHT Manuëla Kemp ontvangt popgroep De Dijk, blueszanger Harry Muskee en band, en Tröckener Kecks. Nederland 1, 23.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden