VANDAAG

DE SPREEKKAMER Rob Oudkerk, huisarts en PvdA Tweede-Kamerlid, houdt spreekuur bij de NCRV. Hij ontvangt patiënten en beantwoordt vragen uit het publiek....

ELLEN VAN DEN BOOMGAARD

VOOR HETE VUREN Begin van een zestiendelige dramaserie over de werkzaamheden van de vrijwillige brandweer. Ned. 2, 19.45 uur.

HIER EN NU gaat in op de falende bescherming van getuigen door justitie. De kroongetuige van een Friese moordzaak krijgt te weinig hulp om elders een anoniem en nieuw leven te beginnen. Een gesprek met de getuige op een onderduikadres. Verder een reportage over mensen die stemmen horen in hun hoofd. Zo'n 50 duizend mensen in Nederland hebben hier last van. Veel van hen voelen zich miskend en klagen over de behandeling die zij krijgen. Nederland 1, 21.21 uur.

OP DE WALLEN Rob van Hulst (bij velen beter bekend als dokter Eric Koning uit Medisch Centrum West) leidt de kijkers rond op de Amsterdamse Wallen en confronteert hen met de grote tegenstellingen die er daar bestaan. In deel 1 portretten van de 68-jarige Frits van de Wereld, geboren en getogen op de Zeedijk en de Belgische Barbara, die uitlegt wat haar werk in de Bananenbar inhoudt. SBS 6, 21.40 uur.

DAENS Eerste aflevering van een vierdelige dramaserie, gebaseerd op het boek Pieter Daens van Louis Paul Boon. Priester Daens keert in dit deel terug naar zijn geboortestad Aalst. Nederland 1, 21.59 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel praat in deze eerste aflevering van een nieuwe reeks met Joop van der Reijden, voorzitter van Veronica over de toekomst van zijn commerciële omroep. Volgens hem is het publieke bestel niet meer te redden. Een andere gast is publicist/journalist Dick Houwaart. In zijn boek Notities van een ambtenaar, weet hij op treffende manier te schetsen hoe het er toe gaat op Binnenlandse Zaken. Nederland 2, 22.35 uur.

DORIS LESSING: UNDER MY SKIN Engels portret van deze feministische schrijfster. Over haar kijk op het feminisme zegt zij: 'Je kunt vanuit je ervaringen als vrouw schrijven, omdat ik een vrouw ben, maar het is iets anders om als een feministe te schrijven, en ik geloof niet dat ik dat heb gedaan. Niet op de manier waarop feministes willen dat je schrijft, over vrouwen die altijd het slachtoffer zijn en mannen de onderdrukkers.' Nederland 3, 23.24 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden