VANDAAG

MIDDAGEDITIE Portret van jazzpianist Michel Petrucciani, die zijn bekendheid behalve aan zijn muziek ook dankt aan zijn lengte: minder dan één meter....

STUDIO SPORT Beelden van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Nederland 2, 16.10 uur.

NPS.DOC Belfast Boxers. Documentaire over jonge boksers die speciaal naar de Noord-Ierse stad Belfast trekken om daar hun sport te beoefenen. Nederland 3, 19.57 uur.

OPIUM RADIO Twee uur durend gesprek met dichter en schrijver Gerrit Komrij. Radio 1, 20.04 uur.

KWESTIES Reportage over 'de wonderjaren', de tijd tussen kind en volwassenheid. Vooral meisjes beginnen op steeds jongere leeftijd te experimenteren met relaties en seks. België 2, 20.30 uur.

DANS OP 3 Over regisseur Busbey Berkeley die in de jaren dertig musicalfilms maakte. Nederland 3, 20.30 uur.

MR. BEAN De capriolen van Rowan Atkinsons beroemd geworden typetje Mr. Bean, in een reeks herhalingen op de maandag.

Vandaag de afleveringen Op het strand, Het examen en De kerk. België 2, 21.10 uur.

VOETBALLEN DOE JE ZO Henk Spaan interviewt Edwin van der Sar, doelverdediger van Ajax en het Nederlands Elftal .

Veronica, 21.25 uur.

OVER DE LIEFDE Eerste aflevering van tiendelige Vlaams-Nederlandse dramareeks over liefde en relaties tussen mensen. Zes van de korte sfeerverhalen zijn geschreven door Vlamingen, vier door Nederlanders. België 2, 21.35 uur.

DOKUMENT JOHANNA Filmmaker Hans Krikke volgde zijn bovenbuurvrouw Johanna gedurende een aantal jaren met de camera. Hulpverleners en buurtbewoners proberen haar van de drank af te krijgen, maar dat blijkt averechts te werken. Nederland 1, 22.27 uur

'T IS HIER VERSCHRIKKELIJK GEZELLIG Nieuw programma waarin Theo van Gogh in een parodie op Het is hier fantastisch van Ursul de Geer op zoek gaat naar Nederlandse gezelligheid. Veronica 22.30 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Cinema, Cinema. Documentaire over de Iraanse regisseur Mohsen Makhmalbaf, die wordt gevolgd tijdens de productieperiode van zijn film Salam Cinema. Door de interviews met figuranten uit deze film geeft de documentaire ook een beeld van de hedendaagse Iraanse jongerencultuur. Nederland 3, 23.23 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden