VANDAAG

DE DAG VAN KLAAS VOS VPRO-radiomakers presenteren deze zomer ieder hun eigen radiodag. De Slachtedyk in Friesland is het uitgangspunt van de zeven uur durende uitzending van Klaas Vos....

ANDERSDENKENDEN Psycholoog René Diekstra en schaatser Gianni Romme praten over de levensbeschouwing van hun jeugd en in hoeverre deze hun huidige functioneren heeft beïnvloed. Diekstra is katholiek geboren, maar heeft zich georiënteerd op andere geloofsrichtingen als het jodendom en het humanisme. Voor Gianni Romme is het geloof wel belangrijk, maar met het instituut kerk heeft hij weinig op. Radio 5, 18.08 uur.

NOS SPORTJOURNAAL Een verslag van de UCI-bijeenkomst in Lausanne over de dopingperikelen die zijn ontstaan in de afgelopen Tour de France. Nederland 2, 18.43 uur en Nederland 3, 22.15 uur.

HISTORIES Dynastie in India: de Nehru's en de Gandhi's. Vierdelige documentaire over de grootste democratie ter wereld. Aflevering 2: Rendez-vous met de macht. In 1947 werd Pandit Nehru de eerste premier van het onafhankelijke India. Veertien jaar lang hield hij het delicate Indiase bouwwerk overeind. België 2, 21.20 uur.

BOVEN WATER Talkshow live vanaf een terras aan de Amstel in Amsterdam. Te gast is Nico Haasbroek, hoofdredacteur van het NOS Journaal. Over zijn leiding zou het Journaal moderner worden. Met presentatrice Mieke van der Wey blikt Haasbroek terug op zijn eerste jaar bij de NOS. Nederland 1, 21.59 uur.

37' Ich will kein Jack the Ripper sein. Documentaire over vier plegers van seksuele misdrijven, die therapeutisch worden behandeld in een gesloten kliniek. Duitsland 2, 22.15 uur.

WATCH THIS OR THE DOG DIES The history of Youth TV. Documentaire over het ontstaan en de ontwikkeling van youth tv, met programma's als 'Network 7', 'Club X' en 'Dance Energy'. BBC 2, 22.30 uur.

DE ACHTBAAN Esther heeft in 1988, tijdens een vakantie in St. Tropez haar eerste liefde ontmoet. Ze spraken af elkaar precies tien jaar later, op dezelfde plek en dezelfde tijd weer te ontmoeten. In haar kielzog de cameraploeg van de Achtbaan. Aflevering 7 van een achtdelige programmaserie waarin jonge programmamakers in de gelegenheid worden gesteld een project te realiseren. Nederland 1, 23.29 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.