VANDAAG

SPIJKERS MET KOPPEN Jack Spijkerman praat met Gerard Cox over diens werk en muzikale voorkeur. In het tweede uur vertelt theaterproducent George Visser (van Mojo) over zijn plannen voor het komende theaterseizoen....

2 VANDAAG besteedt aandacht aan de internationale beurs voor popmuziek en entertainment in Keulen, die bekend staat als een van de grootste muziekbeurzen ter wereld. Ook een reportage over het Atomium in Brussel, dat er na veertig jaar bouwkundig slecht aan toe is. In de serie over de Waddeneilanden staat Texel centraal. Ned. 2, 18.00uur.

DE SHOW VAN JE LEVEN Astrid Joosten heeft Willeke Alberti als gast. De vurigste wens van de zangeres, namelijk een koninklijke onderscheiding ontvangen, gaat in vervulling. Ook is Willeke te zien als gastvrouw bij een 06-sekslijn. Ook aandacht voor succesnummers uit het verleden, met medewerking van onder anderen Ronnie Tober en The Blue Diamonds. Afsluitend dragen Willeke's zonen Kai En John een gedicht voor. Nederland 3, 21.00 uur.

PRINSENGRACHTCONCERT 1996 Live verslag van het Prinsengrachtconcert. De solisten Nelly Miricioiu en Luca Canonici verzorgen samen met het Groot Omroepkoor de finale van het festival. Nederland 1, 22.10 uur.

HET LEVEN VAN JACKIE ONASSIS Documentaire over de vorig jaar overleden Jackie Kennedy-Onassis, een vrouw die meer dan dertig jaar lang een van de meest beschreven en gefotografeerde vrouwen ter wereld was. Veronica, 22.25 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET Toen de eerste Europeanen in de achttiende eeuw Sydney binnenvoeren, verstoorden zij daarmee minstens veertigduizend jaar unieke inheemse Aboriginal-cultuur. Tijdens de botsingen die volgden, werden veel kunstwerken ontvreemd en vernietigd. In deze film maken hedendaagse Aboriginal-kunstenaars duidelijk dat de kleurrijke tradities van de Aboriginals nog steeds springlevend zijn. Nederland 2, 00.39 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden