VANDAAG

MIDDAGEDITIE Speciale Verkiezingsuitzending. Maurice de Hond geeft alvast een peiling van de opkomst. Burgemeester Ruud Vreeman (Zaanstad) en ex-burgemeester Ed Nijpels (Breda) discussiëren over het belang van de gemeenteraad....

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN Uitslagen, prognoses, en analyses van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Met reacties vanuit diverse plaatsen in het land. Om 23.00 uur leidt Paul Witteman het debat tussen de landelijke lijsttrekkers van CDA, PvdA, VVD, D66 en GroenLinks.

Nederland 1, 19.30 uur.

HET BLAUWE LICHT Anil Ramdas en Stephan Sanders spreken aan de hand van fragmenten van de Aso-Show en Sex voor de Buch met de schrijvers Helga Ruebsamen en Willem Jan Otten over het genot van de grensoverschrijding. Nederland 3, 19.56 uur.

5 IN HET LAND brengt de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen en reacties daarop vanuit verschillende posten in het land. RTL 5, 20.00 uur en 23.45 uur.

DE WERELD VAN BOUDEWIJN BÜCH Boudewijn Büch reist naar Potsdam. In deze Duitse plaats probeert men het verleden te verdringen en zijn er pogingen ondernomen een aantal historische sporen uit te wissen. Nederland 3, 20.35 uur.

STOJANKA Reportage over een parkeerplaats in de Rotterdamse wijk Charlois. Een aantal banenpoolers runt hier een opvangpunt waar vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa kunnen wachten op hun retourvracht. Nederland 3, 21.02 uur.

KWARTFINALE CHAMPIONS LEAGUE AS Monaco - Manchester United, Belgie 2, 20.30 uur.

Leverkusen - Real Madrid, Nederland 2, 20.35 uur.

MODERN TIMES Reportage waarin vijf redacteuren van brievenrubrieken de fijne kneepjes van het vak uitleggen. BBC 2, 22.00 uur.

NPS.DOC Documentaire over de veroordeelde pedofiel Bobby Gordon. Als hij vrijkomt uit de gevangenis, nemen de ouders van zijn slachtoffers wraak door zijn nieuwe buren te informeren over zijn verleden. Nederland 2, 22.34 uur.

LAAT OP DE AVOND Portret van de Turkse stad Istanbul. Zes Turkse filmmakers, kunstenaars en architecten geven hun visie op deze stad aan de Bosporus en de Turkse cultuur. Nederland 3, 23.26 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden