VANDAAG

BUITENHOF J. K. Gevers, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam, geeft zijn mening over meer marktwerking op de universiteit....

STUDIO SPORT Aandacht voor de Grand Prix motoren in Maleisië. Verder wielrennen, herenvolleybal en Amerikaans basketball: Dallas tegen St Antonia. Nederland 2, 12.10 uur.

RADIO 1 JOURNAAL 1 De Tweede Kamer heeft kritiek op het beleid van D66-staatssecretaris Tommel. Zelfs de regeringspartijen laten hem vallen. Een vraaggesprek met de bewindsman. Radio 1, 13.30 uur.

KEEPERS OF THE WILD Het Amerikaanse National Geografhic bezoekt de dierentuin van Atlanta en een neushoornpark in Kenia. Ditmaal geen dieren in beeld, maar wetenschappers die hun leven wijden aan behoud van de natuur. BRTN 1, 15.00 uur.

GRAND PRIX FORMULE 1 Live-verslag van de tweede GP van het jaar, gehouden op het circuit van Interlagos in Sao Paolo, Brazilië. RTL 5, 17.30 uur.

BONNEFOOI Aandacht voor de roman Sabina van de Noor Karsten Alnaes. Het boek gaat over het leven van de joods-Russische Sabina Spielrein, een van de eerste patiënten van Carl Jung en enige tijd zijn minnares. Spielrein was zelf psycho-analytica, en haar rol in de ontwikkeling van de jungiaanse psycho-analyse is tot nu toe onderschat. Radio 5, 18.08 uur.

DE KEUZE VAN DEKEYSER: Socialismo o muerte. Reportage over een groep van ongeveer tweehonderd jongeren in Cuba die zich in 1989 doelbewust inspoten met het aidsvirus. Een bizarre verzetsdaad van de aanhangers van een rockgroep, die dachten dat er na een jaar of vijf wel een medicijn zou zijn uitgevonden. Ten onrechte. BRTN 2, 19.50 uur.

DIOGENES Onderwijs als wapen. Moskou financiert de 'vriendschap der volkeren universiteit' Lumumba waar studenten van over de hele wereld socialistische ambities krijgen bijgebracht. De VPRO gaat ook langs bij het prestigieuze Ecole Nationale d'Administration in Frankrijk en een boksschool in de Bronx. Nederland 3, 21.22 uur.

PATER AAN BOORD Een documentaire van de KRO over 75 jaar marinepastoraat in Nederland. Vlootaalmoezenier P. Kortekaas, 'pater Peter', wordt een dag gevolgd aan boord van het vlaggeschip Tromp. Nederland 1, 22.15 uur.

LOLAMOVIOLA Hoerenpreek. Film over twee vrouwen die in een peepshow werken en elkaar het leven zuur maken. Hun verhouding verandert als een derde dame zich bij hen voegt. Nederland 3, 22.28 uur.

WACHTEN OP DE BARBAREN Grenzen van Europa, vierdelig VPRO-debat. Jacques Attali, oud-adviseur van wijlen president Mitterand, en de Duitse filosoof Peter Sloterdijk spreken met Paul Scheffer over de prijs die Europa moet betalen om een wereldmacht te worden. Nederland 3, 23.17 uur.

VOLGSPOT T. Boermans, artistiek leider van de Amsterdamse toneelgroep De Trust, vertelt over de voorstelling Dantons Dood van Georg Buchner, die zojuist in première is gegaan in Brussel. Broekmans regisseert het stuk. Radio 1 en 2, 00.02 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden