VANDAAG

TIJD VOOR TWEE Oud-minister Maij-Weggen, voorzitter van de CDA-fractie in het Europees Parlement, is te gast. Het afgelopen weekeinde werd ze uitgeroepen tot dierenbeschermer van het jaar....

DE SCHATKAMER Een radioportret van Heinz Polzer, beter bekend als drs P. De 76-jarige Polzer licht toe wat de diepere betekenis is van liedjes als De Dodenrit en De Veerpont. Radio 5, 14.02 uur.

NIEUWSLIJN Een reportage over illegale taxichauffeurs in Amsterdam, een voorbeschouwing op de voetbalwedstrijd Nederland-Ierland en een gesprek met Steven Fishman over het kort geding dat Scientology tegen een aantal Internet-gebruikers zou aanspannen. Veronica, 17.30 uur.

KLASSE SCHEIDS! De KNVB kampt met een chronisch tekort aan scheidsrechters. Dertig jaar geleden waren er nog twintigduizend scheidsrechters, nu nog maar negenduizend. In samenwerking met de voetbalbond maakte Teleac een zesdelige cursus. Evert ten Napel van Studio Sport is de presentator. Net als andere Teleac-programma's gaat ook deze serie vergezeld van een cursusboek. Nederland 2, 20.00 uur.

HIER EN NU heeft een reportage over de strijd van Italiaanse priesters tegen de mafia. Steeds meer geestelijken keren zich tegen de mafiosi. Een aantal van hen staat nu onder permanente politiebewaking want bedreigingen zijn aan de orde van de dag. Nederland 1, 21.25 uur.

DE ZILVEREN WOLF is een nieuwe televisieprijs voor makers van videodocumentaires. De NPS bekroont de beste inzending in de categorie videodocumentaires van het International Documentairy Filmfestival Amsterdam.

De jury bestaat uit Hans Beerekamp, filmrecensent van NRC Handelsblad, Cees van Ede, eindredacteur van het NPS-programma Het Uur van de Wolf, en Carel Kuyl, chef documentaires van de NPS. Nederland 3, 23.22 uur.

AMERICAN CINEMA In deze aflevering staat de oorlogsfilm centraal. Een generaal, een oorlogsfotograaf en enkele regisseurs analyseren 'het conflict tussen mythe en realiteit'. Nederland 2, 23.38 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden