VANDAAG

RVU RADIOPRIJS 1998 De RVU zendt drie documentaires uit die zijn genomineerd voor de RVU Radioprijs. Die wordt uitgereikt aan talentvolle jonge radiomakers....

DINGEN DIE GEBEUREN blikt met voormalig staatssecretaris van Cultuur Aad Nuis en hoogleraar vrijetijdswetenschappen Wim Knulst terug op de twintigste eeuw. Radio 1, 14.04 uur.

DROMEN VAN HARVARD Documentaire over zeven scholieren van Amerikaanse High Schools die na hun eindexamen verder willen studeren. Om op een van de toonaangevende universiteiten te worden toegelaten, moeten de scholieren een zware selectieprocedure ondergaan. Nederland 1, 19.00 uur.

EK ATLETIEK Rechtstreeks verslag van het EK atletiek in Budapest. Met de finales 400 meter horden en de 1500 meter mannen en de 800 meter vrouwen. Nederland 2, 17.00 uur en 19.03 uur. Duitsland 1, 16.00 uur. BBC 2, 16.40 uur.

MIDAS Midas Dekkers gaat in op het verschijnsel jeuk. Nederland 3, 20.20 uur.

ZEMBLA Makelaar in voetballers. Documentaire over zaakwaarnemers en voetbalmakelaars die miljoenen verdienen aan de transfer van voetballers. Nederland 3, 20.50 uur. (herhaling).

HET ANDERE GEZICHT Kan televisie troosten? Die vraag stelde de IKON aan een feministisch theologe, een cultuurhistoricus en een psychiater. Dit naar aanleiding van de dood van Lady Di - nu bijna een jaar geleden - en de enorme aandacht die de media daaraan besteedden. Nederland 1, 21.00 uur.

PANORAMA Documentaire over de 444 dagen durende gijzeling van het Amerikaanse ambassadepersoneel in Teheran. België 1, 22.05 uur.

DE VERHUIZING Reportage over een Nederlandse theatermaakster die afreist naar Namibië om voor een rondreizend poppentheater te gaan werken. Met de voorstellingen wil het gezelschap de lokale bevolking voorlichten over aids. Nederland 2, 22.23 uur.

DANCING IN THE STREET Documentaire over de popmuziek. In de jaren zeventig ontstond de punkmuziek. Tot die stroming behorende bands als The Sex Pistols en The Clash borduurden voort op de muziek van The Talking Heads en The Ramones. RTL 5, 22.40 uur.

DANCING IN THE STREET Make it funky. Documentaire over de ontwikkeling van de popmuziek. Eind jaren 60 maakt de soulmuziek langzaam plaats voor de funk. België 2, 23.00 uur.

VERGEZICHT De vergeten vrouwen van Angola. Documentaire over de oorlog in Angola. Na de strijd die Cubanen en Zuid-Afrikanen in Angola voerden, begon in het land een burgeroorlog die nog steeds niet helemaal voorbij is. Documentairemaakster Anne Laure Folly sprak met mensen aan beide zijden van het front. Nederland 3, 23.10 uur.

HET RECES Sjors Fröhlich spreekt met D66-fractievoorzitter Thom de Graaf. Nederland 1, 23.16 uur.

CHEF! Britse commedyserie over een zwarte restauranthouder. BBC 1, 23.30 uur.

MOVIEBOX aandacht voor de première van The Proposition met Kenneth Branagh en Madeline Stowe en een special over Sharon Stone. SBS 6, 23.30 uur.

DER RING DES NIBELUNGEN Registratie van de derde akte van deze opera van Wagner. Duitsland 2, 23.45 uur.

BBC PROMS 98 Registratie van het concert van de BBC Philharmonic. Met werken van Bernstein, Ravel en Gershwin. BBC 1, 23.50 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden