VANDAAG

NEUS OP VLEUGELSis een van de vele nieuwe jeugdprogramma's die de VPRO zondagochtend uitzendt. Een serie over geuren, over duivelse en goddelijke luchtjes, over parfum en stank....

KINDEREN VAN SARAJEVO Deze vierdelige programmaserie over de kinderen van Sarajevo is gemaakt tijdens het staakt-het-vuren in de winter van 1994/1995. Kinderen uit de zwaarst getroffen wijk Dobrinja vertellen op ontroerende wijze hoe zij leefden terwijl hun wijk afgesloten was van de stad. Het was voor hen een feest dat er in de trapportalen van hun flats een 'oorlogsklasje' werd georganiseerd. Gewapend met hun eigen stoel en een oud schrift gingen ze langs een veilige route voor het eerst sinds een jaar weer naar school. Nederland 3, 10.40 uur.

BUITENHOF Het journalistenpanel ondervraagt Windelt van den Brink, de boerenactieleider die door de Assense politie deze week werd opgepakt en weer vrijgelaten naar aanleiding van de gestolen mestdossiers. Verder een gesprek met prof. Hans Righart over zijn nieuwe boek De eindeloze jaren zestig, geschiedenis van een generatieconflict. En een discussie naar aanleiding van de vraag: moeten de PvdA, D66 en GroenLinks in de toekomst samenwerken om 'links' veilig te stellen? Nederland 3, 12.00 uur.

PETER THE GREAT Eerste aflevering van een vierdelige serie over het leven van de legendarische Russische tsaar Peter de Grote. De serie met hoofdrolspelers Maximilian Schell, Omar Sharif, Laurence Olivier, Ursula Andress en Renée Soutendijk won drie Emmy Awards. RTL 5, 18.00 uur.

LOPENDE ZAKEN besteedt aandacht aan het Rotterdamse drugsbeleid. Op de stoep van het Rotterdamse stadhuis demonstreren buurtbewoners en drugsgebruikers beurtelings tegen het huidige drugsbeleid van burgemeester Peper en zijn wethouders.

Bewoners zijn de overlast beu, en verslaafden voelen zich opgejaagd en verstoken van enige opvang. Nederland 3, 20.46 uur.

WILD PALMS Eerste deel van een spannende en goed gemaakte vijfdelige serie van Oliver Stone. Wild Palms speelt in het jaar 2007, waarin de voorgeschotelde werkelijkheid op televisie soms heel anders blijkt te zijn. In deel 1 wordt advocaat Harry Wyckoff gevraagd manager te worden van een tv-station: Channel 3. Deze zender staat op het punt een hologram-soap uit te zenden, oftewel een soap die levensecht wordt door driedimensionale projectie. Wie de serie wil volgen, moet geen aflevering missen, anders is er geen touw meer aan vast te knopen. Nederland 3, 21.22 uur.

BRANDPUNT constateert dat steeds meer Chinese kinderen door Nederlandse ouders worden geadopteerd. In China zijn ze niet welkom omdat ouders op het platteland maar twee en in de stad maar één kind mogen hebben. Vooral veel meisjes komen naar Nederland, omdat zij in China economisch het minst waard zijn. Nederland 1, 21.31 uur.

THE DEATH OF YUGOSLAVIA Documentaire serie van de BBC van de makers van The Second Russian Revolution en Watergate. De film probeert orde te scheppen in de chaotische berichtgeving over Bosnië, Servië en Kroatië. In deel 1 beschrijft Slobodan Milosevic hoe hij gebruik heeft gemaakt van de Servische nationalisten en de absolute macht in Servië heeft overgenomen. Nederland 3, 22.56 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden