VANDAAG

KRO'S ONTBIJT TV heeft als gast de journalist Frènk van der Linden, van wie onlangs het boek Geloof, dood & liefde verscheen....

IN DE VOETSPOREN VAN DON QUICHOT. Deze maand verschijnt een nieuwe vertaling van Don Quichot. Programmamaakster Petra van Hulen reisde met vertaalster Barber van de Pol door La Mancha, de streek ten zuidoosten van Madrid waar het boek zich afspeelt. Radio 5, 13.08 uur.

DE WOENSDAGBIJLAGE heeft als gast Renate Dorrestein, die over de Boekenweek praat en over haar boek Aforismen. Ook aandacht voor de onlangs overleden AVRO-commentator E. Peereboom. Radio 1, 14.00 uur.

2 VANDAAG volgt de protestacties tegen het kernafvaltransport in Duitsland en de presentatie van een rapport over de acceptatie van psychiatrische patiënten in een woonwijk. 2 Vandaag keek toe bij een project in Hoorn. Nederland 2, 17.29 uur.

MENSEN OVER GOD Nieuwe negendelige serie waarin theologen vertellen hoe zij God zien. De serie is het begin van de aandacht die de KRO de komende jaren gaat schenken aan de tweeduizendste verjaardag van Jezus in 2000. Nederland 1, 19.00 uur.

LICHT OP GROEN Presentator Ed Nijpels kijkt onder meer naar het nieuwe tijgerverblijf van Ouwehands dierenpark in Rhenen en naar een 'groene' lift. Nederland 2, 19.00 uur.

STUDIO-SPORT doet verslag van de voetbalwedstrijd Ajax-Atletico Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Nederland 2, 20.00 uur.

DE WERELD VAN BOUDEWIJN BÜCH Nieuwe zeventiendelige reeks waarin Boudewijn Büch op reis gaat naar verre landen, liefst eilanden. Hij begint op Dunk Island bij de oostkust van Australië. Nederland 3, 20.30 uur.

YOY Yuli, van Antilliaanse ouders, maar geboren en opgegroeid in Nederland, woont sinds negen maanden op Curaçao. Een reportage over cultuurverschillen. Nederland 1, 22.02 uur.

NOVA brengt het tweede deel van het drieluik over het CDA. Dit keer de kritiek op de Tweede-Kamerfractie, die veel te weinig zaken op de politieke agenda zou weten te krijgen. Gast is oud-minister C. van Dijk. Nederland 3, 22.33 uur.

RED LIGHT ZONE Russische kunstenaars werken graag met blootmodellen. De Russische mafia trouwens ook. SBS 6, 23.00 uur.

LAAT OP DE AVOND NA EEN KORTE WANDELING beschouwt het verschijnsel vrouwelijke kunstenaar en interviewt fotografe Inez van Lamsweerde, schilder Marlene Dumas en de Italiaanse schrijfster Pia Pera. Nederland 3, 23.30 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden