Vandaag

RADIO..

KRO'S ROUTE 747 Gesprek met Yvonne Zonderop, de eerste vrouwelijke adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant, over onder meer het omstreden interview met Tara Singh Varma, Zonderops positie als vrouw binnen de hoofdredactie en haar liefde voor de journalistiek. 747 AM, 8.30 uur.

VPRO DE OCHTENDEN Discussie over de vraag of de beeldvorming van de Palestijnse zaak is verslechterd en wat daarvan de (internationale) consequenties zijn. Te gast is onder anderen Radi Suudi. Om 10.00 uur Piet van Reenen, hoogleraar mensenrechten en politie, over de vraag of er een Europese oproerpolitie moet komen. Radio 1, 9.04 uur.

FAROS WETENSCHAP Een rondreis langs alle Waddeneilanden, met vandaag een bezoek aan Ameland, proeftuin voor de gaswinning in de Waddenzee. En al tien jaar daalt de bodem. Richard Kiewiet, terreinbeheerder van It Fryske Gea, vertelt hoe dat gaat. 747 AM, 13.30 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Hoofdmoot van de uitzending vormen de jongste ontwikkelingen in het Midden-Oosten na de aanslagen en vergeldingsacties rond Palestina en Israël. Nederland 2, 17.58 uur.

NETWERK Een reportage over de vrijage tussen Nederland en Vlaanderen. Een federatie tussen beide gebieden is volgens Netwerk dichterbij dan wordt gedacht. Nederland 1, 20.31 uur.

KUNST

PITCH Vertoning van het moderne ballet De Vier Jaargetijden van de choreograaf James Kudelka op de gelijknamige hit van Antonio Vivaldi. In het ballet doorloopt een man in ontmoetingen met vier verschillende vrouwen de stadia in zijn leven. Nederland 3, 22.50 uur.

MUZIEK

BZN ONTMOET De vijfde aflevering van een serie waarin Jan Keizer en Carola Smit op het zeilschip Willem Barentsz Helmut Lotti en Antia Meijer ontvangen en een concert geven in de haven van Hoorn. Nederland 2, 29.30 uur.

DE WERELD VAN BOUDEWIJN BÜCH Bij zijn zoektocht naar de herkomst van het liedje Waltzing Matilda belandt Büch bij het kolossale, in aanbouw zijnde National Museum of Australia, wat hem inspireert tot een uitleg over de wortels van het kleine continent. Nederland 3, 20.58 uur.

SPORT

WK ATLETIEK Aandacht voor de 200 meter mannen (18.45 uur en 22.55 uur) in Edmonton, Canada, en om 0.05 uur een rechtstreeks verslag ven de 10.000 meter dames, de 1500 meter dames, de 800 meter heren en de 400 meter dames. Nederland 2.

DOCUMENTAIRE

'EEN TRAGISCH INGRIJPEN' Een documentaire van Hans Polak over de liquidatie van joodse onderduikers door het verzet. In heel bezet Nederland zijn tussen 1943 en 1945 naar schatting tientallen joden doorgeschoten door verzetsmensen, soms omdat ze 'lastig' waren, of 'gevaarlijk' omdat ze in hun wanhoop dreigden met verraad. Nederland 3, 13.13 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden