VANDAAG

TWEE VANDAAG Een drieluik over de agrarische sector. De eerste aflevering gaat over de rundvleessector. Onder anderen de oud-ministers van Landbouw Braks en Biesheuvel komen aan het woord....

RETOURTJE WEST-SAHARA De Westelijke Sahara was Spaans bezit, tot Marokko het in 1976 bezette. Sindsdien woedt er een strijd tussen Marokko en het bevrijdingsleger Polisario. In deze documentaire komen jongeren uit de nog immer vechtende partijen aan het woord. Nederland 1, 19.03 uur.

MIDAS Iedereen wil in goede vorm zijn. Maar welke? De beste vormigheid is wormvormigheid. Bioloog Midas Dekkers filosofeert over de vorm van metro's, wormen en drollen. Nederland 3, 20.15 uur.

ZEMBLA Tranen met tuiten. Uitkeringen als gevolg van letselschade zijn de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd. De stijging is het gevolg van het toenemende aantal claims wegens bedrijfsongevallen, medische fouten en aandoeningen als whiplash. Nederland 3, 20.43 uur.

HET ANDERE GEZICHT Ook zo op leeftijd. Aan het homohuwelijk, de Gay Games en de Hollandse tolerantie jegens homo's ging veel vooraf. Oudere homo's en lesbo's verhalen over hun zoektocht en strijd voor wat nu voor velen heel gewoon is geworden. Nederland 1, 21.01 uur.

HET RECES Sjors Fröhlich in gesprek met Otto von der Gablenz, rector van het Europa college in Brugge en voormalig Duits ambassadeur in Nederland. Over Europese samenwerking en veiligheid en de relatie tussen Duitsers en Nederlanders. Nederland 1, 23.14 uur.

VERGEZICHT De laatste tovenaar. BBC-documentaire. Twee oude vrienden staan lijnrecht tegenover elkaar in hun visie op de ontwikkeling van hun geboortestreek in Papua, Nieuw Guinea. William Takuku is directeur van de National Theatre Company en ziet de culturele traditie als belangrijkste erfgoed van zijn volk. John Kasaiwalova is een succesvolle zakenman, die zijn hoop vooral heeft gevestigd op de economische ontwikkeling van de streek. Nederland 3, 22.52 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden