VANDAAG

DE OCHTENDEN René Boers, hoofdredacteur van het reisblad Meridian, signaleert de laatste trends op reisgebied. Nederland 1, 9.24 uur...

DINGEN DIE GEBEUREN De Volkskrant-journalist Milja de Zwart praat over haar boek Binnenhof voor buitenlui, waarin ze de Haagse politiek beschrijft. Radio 5, 10.00 uur.

MIDDAGEDITIE gaat in op de wet waarin roekeloos rijgedrag strenger wordt bestraft. Verder een interview met regisseur Heddy Honigmann over haar documentaire Het ondergronds orkest. Nederland 3, 12.00 uur.

2 VANDAAG Het aantal ongevallen in de lucht neemt toe. 98 Procent van de ongelukken waarbij recreatievliegers zijn betrokken, is te wijten aan menselijke fouten. In 2 Vandaag een reportage over de vliegschool die een cursus 'vliegveiligheid' heeft opgezet. Nederland 2, 17.29 uur.

GTST Fans van Richard Witschge en Dean Gorré stemmen vandaag niet af op het sportjournaal, maar op de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Daar verschijnen de twee voetballers van Ajax in een gastrol. RTL 4, 20.00 uur.

DOSSIER WEERWERK Serie programma's over mensen die voor hun principes uitkomen. José werd in 1989 opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar werd ze seksueel misbruikt door twee medepatiënten. José deed aangifte, maar de zaak werd geseponeerd. Ook vergelijkbare aangiftes hebben nooit tot een rechtszaak geleid. Nederland 3, 21.01 uur.

UNDER THE SUN Het schoolbal of the prom is voor de Amerikaanse tiener één van de belangrijkste gebeurtenissen van zijn schooltijd. De voorbereidingen voor dit feest worden dan ook uiterst serieus genomen. BBC 2, 22.00 uur.

DE KWESTIE Afgelopen maandag tekenden zeventien Europese landen een verdrag waarin het klonen van mensen wordt verboden. Nederland behoorde niet tot de ondertekenaars. Jeroen Pauw praat met een deskundige over het kunstmatig kopiëren van het menselijk leven. RTL 5, 22.45 uur.

ZEEMAN MET BOEKEN Michaël Zeeman praat met Nelleke Noordervliet, Aleid Truijens en Ieme van der Poel over drie schrijversbiografiën. Dat zijn Juliet Barkers boek De Brontës, Donald Rayfields Anton Chekhov, a life en Het leven van Lodewijk van Deyssel tot 1890 van Harry G.M. Prick. Nederland 3, 23.16 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden