Vandaag

RADIO..

FAROS Met een eenvoudig testje zijn verliefden van niet-verliefden te onderscheiden: kijk naar het serotonine-niveau in hun hersenen. Dezelfde stof schijnt ook vrij te komen in de hersenen bij consumptie van xtc. Verder over Tristam Shandy (personage van Lawrence Stern) en de middeleeuwer Jacob van Maerlant. Radio 5, 16.02 uur.

NPS THEMA Deze week is Het Nederlandse Lied het thema. Te beginnen met de Middeleeuwen. Muziek van Hadewijch, uit het Gruuthuuse Manuscript en het Antwerps Liedboek. Radio 4, 15.35 uur.

SPEKTAKEL SPECIAL Over de geschiedenis van en verhalen over Vlad de Spietser alias Vlad Tepes Dracula Voivode, van 1456 tot 1462 heerser over Walachije en Transsylvanië. De latere ondode was een vermaard 'Turkenspietser'. Radio 5, 17.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Over veiligheidsmaatregelen in de langste tunnel ter wereld, de Kanaaltunnel. Naar aanleiding van de brand in de Mont Blanc tunnel, waarbij tientallen slachtoffers vielen. Verder: jongeren in de WAO, en Kosovo. Nederland 2, 17.29 uur.

MAATSCHAPPIJ

DE VELE GEZICHTEN VAN TURKS NEDERLAND Drietal portretten van Turken die in Nederland werken. Ze kwamen hierheen om het vuile werk op te knappen, maar velen werden zelfstandig ondernemer. Nederland 3, 17.00 uur.

AMUSEMENT

HEREXAMEN Wat weten kamerleden, schrijvers en andere bekende Nederlanders nog van school? Vanavond test Inge Diepman de schoolkennis van drie kinderboekenschrijvers: Wim Hofman, Jet Boeke en Paul Biegel, en drie Kamerleden: Dick Dees, Maria van der Hoeven en Jan van Loon. Nederland 3, 20.07 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden