VANDAAG

MIDDAGEDITIE Discussie over de opkomst van gesponsorde televisieprogramma's. De vraag staat centraal of de kijker moet weten welk deel van de informatie reclame is en welk deel 'gewone' informatie....

WUNDER DER ERDE Wildes Land am Akagera. Documentaire over het Bahima-volk in het natuurpark Akagera in Rwanda. De film dateert uit 1994, dus voor de massamoorden in het gebied, en schenkt vooral aandacht aan het landschap en de wilde dieren in het park. Duitsland 1, 14.03 uur

JA, NATUURLIJK Genets - Night raiders. Documentaire over de genetkat, een roofdier met een nachtelijke leefwijze. Gefilmd in de kurkeikenbossen in Centraal-Spanje. Nederland 1, 18.52 uur.

VREEMD LAND Terug naar de natuur. Portret van de Haagse receptioniste Ien Holtzer (61) en haar 31-jarige vriend Bacary Sonko uit Senegal. Zij ontmoette hem in West-Afrika, waar volgens de programmamaker wel meer vrouwen naartoe reizen op zoek naar zon en vriendschap. Nederland 3, 19.30 uur.

DOCUMENT Op internaat. Zes personen blikken terug op hun tijd in een internaat tussen 1930 en 1960. BRTN 2, 20.05 uur.

DE VERBEELDING Literair programma over de Schotse achttiende-eeuwse dichter Robert Burns. Enkele van zijn verzen worden (vertaald) voorgelezen en ook zijn brieven komen aan bod. Radio 5, 21.00 uur

DOOR WEER EN WIND Extreme winden. Vijfde aflevering van een dertiendelige serie over het weer. Nederland 2, 21.15 uur

DANS OP DRIE Courzand en Bitings and other effects. Twee dansfilms of gedanste verhalen van Angelika Oei (choreografie) en Clara van Gool (regie). Nederland 3, 21.21 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel spreekt met de priester en kunsthistoricus Antoine Bodar, met hoofdredacteur Martin van Amerongen van De Groene Amsterdammer over J.S. Bach en met de hoogleraar Willem Ouweneel over de vermeende waardevrijheid van de wetenschap. Nederland 2, 22.15 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Het steentje van Gisèle. Portret van de 84-jarige schilderes Gisèle d'Ailly van Waterschoot van der Gracht. Nederland 3, 23.07 uur.

OSCARUITREIKINGEN Rechtstreeks vanuit Hollywood. BBC2, 03.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden